imageNi jaka kiša koja je padala celog dana nije sprečila organizatore tradicionalne Tucijade u Ogladjenovcu da održe svoju manifestaciju. Kiša je po svemu sudeći najviše nervirala goste sa strane dok su poljoprivrednici ovog kraja pljuskovima bili zadovoljni.Pobednik ovogodišnje Tucijade je Miloš Nikolić iz Novog Kneževca.

Manifestacija koja svake godine privuče pažnju velikog broja gradjana , Tucijada u ogladjenovcu , ove godine protekla je u znaku kiše i nešto slabije posete iz istog razloga. ortganizatori su se potrudili da sve bude kao i prethodnih godina, a gosti su mogli da pored učešća u nekom od takmičenja koja su organizovana probaju i pečenog vola. "Organizovali smo ove godine takmičenja koja možemo da održimo zbog kiše pa su neka i izostala , ali bacanje kugle , nošenje jaja u kašici i tucijada to su standardni dogadjaji. Ove godine smo ponovo organizovali lutriju, delimo lopate koje smo kao što vidite malo ukrasili ovim mašnama", pričaju organizatori.

image Tradicionalno takmičenje u tucanju jajima obeležilo je i ovu Tucijadu , a vlasnik najtvrdjeg jajeta bio je Miloš Nikolić iz Novog Kneževca koji je kako kaže čuo ranijih godina da postoji takvo takmičenje u Ogladjenovcu i odlučio da ove godine oproba sreću. Pored nagrada u vidu plaketa , diploma i medalja prva nagrada za pobednika bila je i bure od 1000 litara. Drugonagradjeni bio je Stanoje Stepanović iz Bukovice dok je treći bio jedan od dmoaćina iz ogladjenovca Stefan Antić. Nagrade za drugo i treće mesto bila su burad od 500 i 250 litara. Nakon osvećenja tri velike košare jaja manifestacija je i svečano otvorena. " Drago mi je da vas u ime grada Valjeva i gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića mogu danas uprkos ovoj kiši pozdraviti tradicionalnim pozdravom Hristos vaskrse i izraziti zadovoljstvo što ni ova kiša nije pokolebala vaš duh da ipak održite Tucijadu. Ovu manifestaciju grad je pomogao finansijski u nameri i težnmji da se sačuvaju svi naši narodni običaji, tradicija ovog kraja, a u ovom slučaju i hrišćanske vrednosti", rekao je izmedju ostalog načelnik gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić otvrajući manifestaciju.

image Dok su gosti negodovali zbog kiše koja je neprestano padala tamošnji poljoprivrednici zadovoljno su klimali glavama. " Treba kiše , nije ovo loše, e sad mogla je da sačeka jedan dan ,ali šta je tu je . Ne smeta nam kiša,"bio je njihov komentar.

image

S.V.

 

 

 

 

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login