imageU KPZ –u Valjevo po dvanaesti put održan je Festival osudjeničkog stvaralaštva u kome su  učestvovale 23 ustanove . U kategoriji proza  prijavilo se 59 autora sa 99 radova, a u kategoriji poezija čak 100 autora sa 211 radova.Nagrade što novčane što robne otišle su u 10 ustanova u Srbiji.

Prvu nagradu u kategoriji poezija dobio je rad :“Ada“ autora B.S. iz KPZ Ćuprija, koji kaaže da nikada nije napisao ništa do dolaska na odsluženje kazne.“Nisam ništa pisao ranije, ali sam puno čitao. Ovo je moja prva pesma koju sam napisao. Kad sam stigao na izdržavanje kazne u Ćupriju lokacija na kojoj sam se našao se zove Ada i nisam mogapo da se otmem utisku da sam ostrvu i da život teče kao reka mimo mesta gde smo mi vrlo statični“, kaže autor koji dodaje da je okruženje u kome se našao zapravo krivac za njegovu pesmu. Dobitnik prve nagrade u kategoriji proza inače je u pet navrata do sada nagradjivan, ovoga puta pobedio je njegov rad „Nova zora“.V.C. iz KPZ Niš kaže da je do sada dobio i druge i treće nagrade, a potvrdjuje da je počeo da piše kada je došao na izdržavanje kazne. „ Kada sam 2013. godine dobio prvu nagradu gospodin Mile Aćimov koji je tada vodio celu tu priču me ohrabrio u pisanju i tako sam zapravo počeo, a njemu dugujem zahvalnost. Neka želja da izrazim to što je u meni i vreme koje bi trebalo da investiram u nešto. ja sam rešio da investiram u pisanu reč i ovo je rezultat“, kaže V.C.
Drugu nagradu za poetski rad dobio je B.P. KPZ Niš za rad „Moja zemlja“ dok su  drugu nagradu za prozni rad podelili N.Ć. za rad „Večna noć pod nebeskim tkanjem“ KPZ Ćuprija i I.I. iz OZ Pančevo za rad „Hladni hodnici sna“.
Treću nagradu u kategoriji proza takodje su podelila dva rada „Grčevito“ autora A.M.iz SZB Beograd i „ Nije mi bilo lako“ autora D.T.iz OZ Pančevo.  U kategoriji poeziji dodeljene su dve nagrade za treće mesto i to F.I.  KPZ Valjevo za rad „Ljubavni snovi“ i V.B.  iz SZB Beograd za rad „ Pričam ti snove“.
Žiri u sastavu Miomir Petrović, Djurdja Damnjanović i Mirjana Kujović dodelili su i više pohvala u obe kategorije.  „Mnogo radova i impresivan broj autora zadali su nam mnogo posla. Videli ste da smo u nekim nagradama dodeljivali po dve nagrade jer je bilo teško odlučiti se. Sve pohvale nagradjenim autorima“, rekao je na svečanosti izmedju ostalog predsednik žirija prof dr Miomir Petrović.

S.V. 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login