imageOdlukom  Eparhijskog Upravnog odbora i Eparhijskog saveta Eparhije valjevske, a po blagoslovu Episkopa valjevskog  gospodina Milutina, osniva se  Pravoslavni savetodavni centar u prostorijama Duhovne biblioteke u Valjevu,  ulica Pantićeva broj 7. 

Pravoslavni savetodavni centar „Sveti Justin“  je prva terapijsko-duhovna ustanova u Eparhiji valjevskoj, po uzoru na čuveni Pastirsko-duhovni centar Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke, osnovan sa blagoslovom  blažene uspomene Patrijarha srpskog Pavla. Pravoslavni savetodavni centar je sinteza savremene medicine i pravoslavne nauke, koji objedinjeni služe  narodu radi duhovnog  zdravlja.  Ova sveta ideja rodila se u manastiru Ćelije, u srcu  Ćelijskog sestrinstva, sa velikom željom da pomognu duhovno napaćenom narodu sledujući put svog duhovnika Svetog oca Justina.
Cilj Pravoslavnog duhovnog centra „Sveti Justin“ je da sveštenici i visokoobrazovani stručnjaci iz  oblasti teologije, psihologije, psihijatrije i sociologije, sa bogatim iskustvom u svojim naučnim oblastima,  pomognu besplatno svima  koji zatraže savetodavnu pomoć, a odnosi se na: duhovno savetovanje, individualno savetovanje i terapiju, savetovanje za mlade, predbračno, bračno i porodično savetovanje, psihijatrijsku evaluaciju i psihoterapiju, prevenciju upotreba droge i alkohola i terapiju sa zavisnicima, probleme  sekti i njihove štetnosti po ljudsku dušu, psihološke probleme u starosti, edukovanje za život u novoj sredini, posttraumatski sindrom.
U slučajevima  kada zatreba dalja intervencija,  Centar će sarađivati sa medicinskim i socijalnim institucijama. Sve informacije koje se odnose na dolaske i savetovanja drže se u profesionalnoj diskreciji i sigurnosti. Zakazivanje zainteresovanih pacijenata počinje posle praznika  (Duhovi) od 7. do 9. juna. Zainteresovani mogu posetiti Centar tih dana od 10-19 časova u prostorijama Duhovne Biblioteke ( Pantićeva br.7). Savetovanje za najavljene pacijente zvanično počinje 12. juna.
Telefoni za informacije su 014/233-403 i 064/911-70-11, a po izuzetnoj potrebi pozvati Manastir Ćelije na broj 014/3519-715.

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login