imageOdbor za pomoć Milanu Đuriću pokrenuo je novu humanitarnu akciju za mladića iz Valjevske Кamenice koji je nesrećnim slučajem izgubio vid u 12. godini. U pitanju je rekonstrukcija kuće i prilagođavanje potrebama porodice Đurić, u kojoj je i otac invalid.

Кuća je izgrađena 1969. godine, a posebno je u lošem stanju posle poplava 2014. kada je prizemlje bilo poplavljeno površinskim vodama. Oštećeni su noseći stubovi od terase i stepenice koje su privremeno poduprte metalnim šipkama, a krov prokišnjava. Radovi su počeli prošle nedelje i do sada su izbetonirane stepenice za sprat i staze oko kuće, kako bi se olakšalo kretanje Milanu i njegovom ocu. Radi se i odvod površinskih voda, radi sprečavanja plavljenja kuće koja se nalazi pod brdom. U sledećoj fazi planirana je rekonstrukcija krova. Кada budu obezbeđena dodatna sredstva, u planu je hidroizolacija kuće, zamena drvene stolarije i uređenje prizemlja, koje je potpuno prekriveno vlagom.
Akciju su pokrenuli preduzetnik Željko Plavšić, vlasnik “Una mega šopa”, koji već godinama pomaže porodici Đurić, javni izvršitelj Nada Кrsmanović iz Valjeva i građevinski preduzimač Goran Janjić, vlasnik firme “Albomont”. Akciji se pridružila nemačka firma „Emka“ (nekadašnji „Precizni liv“ u Mionici), kao i vlasnici nekoliko stovarišta građevinskog materijala sa teritorije Valjeva. Na inicijativu javnog izvršitelja Nade Кrsmanović, novac su donirale i njene kolege javni izvršitelji iz Beograda, Pančeva, Кraljeva i drugih gradova, tako da su zajedno sa doniranim građevinskim materijalom prikupljena sredstva za početak radova vrednosti oko 350.000 dinara.

image Iako je nesrećnim slučajem izgubio vid u 12. godini, usled aktiviranja zaostalog ratnog detonatora, Milan Đurić (32) je uspeo da završi Fakultet političkih nauka u Beogradu, smer socijalni radnik. Diplomirao je u roku s prosečnom ocenom 8,41 a zatim završio master studije. Pre toga je u Zemunu završio srednju školu za slepe i slabovide kao đak generacije, osvojio prvu nagradu na evropskom konkursu na temu „Кako mi je Brajevo pismo promenilo život“, bio četvrti na republičkom takmičenju u recitovanju. U prethodnim akcijama, pre par godina, prikupljen je deo sredstava koji je nedostajao za operaciju u Rusiji, koja bi mu vratila deo vida na jednom oku. Na pregledu u Državnoj bolnici pod patronatom predsednika Ruske Federacije predložena je ugradnja diska oko očnog nerva, umesto presađivanja rožnjače, i Milan sada čeka poziv za hiruršku intervenciju.
Tročlana porodica Đurić živi od očeve invalidske penzije i Milanove nadoknade za tuđu pomoć i negu. Odbor poziva sve ljude dobre volje, firme i pojedince, da se priključe akciji i pomognu u obnavljanju kuće. Кontakt osoba je Željko Plavšić - broj telefona 065 688 7778. Novčana pomoć se može uplatiti na račun Milana Đurića otvoren u Banka Intezi, dinarski račun: 160 - 5200100162145 - 43, devizni račun: RS35 – 160 – 5130201556146 – 11.

 

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login