imageOsnovni sud u Valjevu osudio je na dve i po godine zatvora LJ.B (39) iz Novog naselja zbog primoravanja na seks lako  mentalno zaostalog mladića.

Osudjeni LJ.B i mladić koji boluje od Vilijams-Bernsov sindrom i pohađa Dnevni boravak za osobe sa posebnim potrebama inače su komšije.

-Prvi put ga je pozvao u svoju kuću, a onda odveo u šupu, gde je svoj polni organ mladiću stavljao u usta. Potom mu je skinuo pantalone, oblizao svoj prst i gurao ga u anus oštećenog, da bi onda pokušao da gurne i svoj polni organ, ali u tome nije uspeo. Dva dana kasnije, dok se nalazio u dvorištu svog komšije, Lj.B. je ponovo pozvao oštećenog da dođe, a onda ga je odveo u neosvetljeni deo dvorišta. Najpre se pomokrio, pa je potom nedozvoljene polne radnje ponovio na isti način kao i prvi put. Na kraju je mladiću rekao da o tome nikome ne sme da govori, ali je on po dolasku kući ispričao majci da je silovan, posle čega je ona pozvala policiju – detalji su iživljavanja tog Valjevca nad komšijom, otkriveni tokom suđenja.

Osudjeni se na sudu branio poricavši optužbe i da je čak oštećeni bio taj koji je njega „napadao“.
Nakon hapšenja Lj.B, inače, policija je kao dokaz uzela mladićev donji veš i bermude. Veštačenje na Biološkom fakultetu u Beogradu je potvrdilo prisustvo DNK osumnjičenog na gaćama oštećenog, a veštak se izjasnio da je potpuno realno da je DNK Lj.B. na to mesto dospeo na način kako je tvrdio oštećeni.
-Lj.B. je zloupotrebio zaostalost komšije koja je dovela do njegove bitno smanjene sposobnosti da se brani. Slobodno se može reći da ono što je uradio je gnusno i monstruozno, kao i da se radilo o najobičnijem iživljavanju nad oštećenim koga poznaje od detinjstva i vrlo dobro zna u kakvom se stanju nalazi. Lj.B. je nedozvoljene polne ranje počinio uz direktan umišljaj kako bi zadovoljio svoj polni nagon i nije bilo sumnji u pogledu njegove uračunljivosti – obrazložio je, između ostalog, u presudi sudija A.Džoković.
Na ovu presudu osudjeni ima pravo žalbe.

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login