imageLetnje škole su namenjene polaznicima koji ove godine prvi put učestvuju u radu pojedinih petničkih obrazovnih programa. 10. do 18. jun: letnje škole matematike, biologije, antropologije i hemije.

Matematika
Specifičnost ovogodišnje letnje škole / prolećnog seminara matematike je u tome što se  isto vreme organizuju programi za mlađe i starije polaznike. To će biti odlična prilika da se dve grupe polaznika matematike upoznaju i razmene utiske o različitim matematičkim temama i načinu rada, ali i vannastavnim aktivnostima i idejama kojih matematičarima ne manjka.

Biologija
Tokom letnje škole biologije polaznici će imati priliku da intenzivno rade u laboratoriji za biologiju. Nakon što se upoznaju sa pravilima za bezbedan rad u laboratoriji, polaznici će raditi na savladavanju principa rada u sterilnim uslovima i osnovnih metoda koje se koriste u radu sa mikroorganizmima i ćelijskim kulturama, uvežbavaće neke od metoda bojenja y histologiji, kao i neke od mikroskopskih tehnika, a učiće i o odabranim analitičkim metodama koje se koriste u molekularnoj biologiji. Pored rada u laboratoriji, polaznici će se upoznati i sa terenskim radom, načinima uzorkovanja u biologiji, kao i principima identifikacije različitih grupa organizama.

Antropologija
Letnja škola antropologije posvećena je obučavanju polaznika da dizajniraju svoje samostalno istraživanje. Najveći deo vremena polaznici će raditi na realizaciji nekoliko zadataka koji se tiču prikupljanja podataka antropološkim metodama sa fokusom na intervjuima i opservaciji sa participacijom. Ovi zadaci imajy za cilj da na praktičan način, obuče polaznike da izvrše samostalni etnografski teren.

Hemija
Cilj letnje škole hemije je da polaznici, kroz seriju predavanja, demonstracionih vežbi i vlastitog eksperimentalnog rada savladajy osnovne tehnike laboratorijskog rada, upoznajy se sa planiranjem i postavkom eksperimenta, prikupljanjem, obradom i predstavljanjem dobijenih rezultata merenja, pisanjem izveštaja o realizovanim vežbama, pravljenjem prezentacija i prezentovanjem urađenih vežbi.

Geo nauke
Program geo nauka organizuje metodološku radionicu geologije i hidrohemije (13. – 16. 06.) pod nazivom Metode istraživanja II. Cilj radionice je da polaznici upoznajy načine prikazivanja prikupljenih podataka i njihovu grafičku interpretacijy, zatim da dorade, dopune ili ponovo urade Program istraživanja za teme istraživačkog rada.

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login