imageDana 14.06.2017 godine u 11 časova obeležena je bitka na Košarama otkrivanjem Spomen obeležja poginulom junaku na Košarama Tiboru Cerni
Spomen obeležje u Debeljači-Kovačici u prelepom parku punom zelenila i tišine otkrio je predsednik Republike Srbije gospodin Aleksandar Vučić i majka poginulog heroja Kata Cern.

Grad Valjevo su predstavljali načelnik Kolubarskog okruga gospodin Goran Milivojević i predsednik udruženja boraca rata od 1990 godine grada Valjeva Bradić Ljubomir sa svojim saradnicima i članovima udruženja.
Na ovom istorijskom i veličanstvenom skupu govorio je junak sa Košara Vojislav Vukašinović, majka Kata Cern i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Kompletnu organizaciju uradila je Vlada Republike Srbije i ministarstvo za boračka pitanja na čelu sa ministrom Aleksandrom Vulinom i državnim sekretarom Draganom Popovićem, a Spomen obeležje Tiboru Cern je podignuto na inicijativu Boračkih udruženja Republike Srbije.
Ovaj današnji dan je ispravljanje dela nepravde prema poginulim junacima, golobradim vojnicima sa Košara a zadnje junačke reci poginulog borca Tibora Cerne su bile: ,,za ovu zemlju vredi ginuti" a taj naš junak se junacki podigao iz rova da bi ga otkrili šiptarski snajperisti i nažalost pogodio ga je drugi metak, ali je isti šiptarski snajperista likvidiran od našeg borca-vojnika na odsluženju vojnog roka koje je zadesio strašan rat i odbrana Srbije!!!
Oko sto golobradih srpskih vojnika su branili karaulu Košare od 20.000 šiptarskih terorista, regularne albanske vojske, i specijalne jedinice Jastreb iz sastava Nato snaga. U napadu na karaulu Košare su šiptarski teroristi koristili 24 helikoptera apač i blekhouk, 30 tenkova, 24 oklopna transportera, 24 višecevnih bacača i Avione A10.
Stotinak junaka Srbije, 25 motorizovane brigade, stajali 67 dana pred metkovima nato snaga, regularne albanske vojske i šiptara terorista i nisu se predali niti dozvolili da osvoje teritoriju Republike Srbije.
Oni naši junaci njih 108 poginulih će dobiti svoje junačko obeležje u srcu Srbije da stoji uspravno na ponos srpskom rodu da se zna kakve Srbija ima junake koji nisu žalili da daju svoj život za svoju otadžbinu i svoj narod!!!
Neka im je večna Slava!!!

Hvala svim preživelim i poginulim junacima sa Košara oni su ponos, svi zajedno svih nas u državi Srbiji, hvala i svim porodicama poginulih junaka sa Košara i Srbije i njih nikada nesmemo zaboraviti!!!

Predsednik Ubr od 1990
grada Valjeva
Bradić Ljubomir

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login