imagePravu trakciju na četiri točka mogli su da vide zaljubljenici u automobilizam posmatrajući drift trku koja je za vikend održana u prostoru HK Krušik. Škripa i dim bili su neizostavno obeležje i ove trke.

Drift vožnja podrazumeva bočno kretanje na stazi i traži umeće vozača.Upravo takvu vožnju mogli su da gledaju Valjevci dok su se automobili vešto kretali izmedju čunjeva.Među 16 finalista, u Valjevu se kao najbolji pokazao Zoran Savić (41) iz Srbobrana na svom „nisanu“.
"U driftu nema preticanja, nego kada se vozi u paru cilj je praktično „kopirati“ vožnju drugog vozača, voziti pri tome što bliže njemu ali biti tehnički ispravniji, jer se gledaju brzina, uglovi i načini prolaska pored kontrolnih zastavica. Sve vreme automobil mora da bude zabačen. Na nekoliko prethodnih trka imao sam problema sa motorom, pred ovu je sve bilo sređeno, došlo je do eksplozije adrenalina kod mene i eto – pobeda", rekao je novinarima Savić.

image Iako drift vožnja sama po sebi zahteva dobro poznavanje automobila i njegovih mogućnosti, a mnogi su skloni da tvrde da takva vožnja nije praktična za žene u Valjevu se na stazi oprobala i Milica Tikić (25) iz Vršca." Momci iz mog društva su vozači, sa njima sam posećivala trke u inostranstvu, proradio je adrenalin i rešila sam i sama da se oprobam. Naravno da je na početku bilo straha, ali vozila su dobro obezbeđena i spolja i iznutra, nema velikih brzina, već je suština drifta – veština! Pošto je sport skup, svi smo kao jedna velika porodica i svako svakom pozajmljuje ne samo delove, nego čitave automobile", kaže Milica.
Posle valjevskog driftovanja vodeći u generalnom plasmanu je Kragujevčanin Miloš Đorđević (25), prošlogodišnji vicešampion.
Drift trke već niz godina održavaju se u drugim gradovima Srbije, a u Valjevu sada je održana prvi put pa je za mnoge posetioce prisustvo ovakvoj trci bio neverovatan doživljaj.

foto: Željko Bošković

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login