imageMinistar odbrane Srbije Aleksandar Vulin posetio je danas valjevsku vojnu fabriku “Krušik”, obišao pogone stare upaljačnice i nove kapislane i poručio da je u “Krušik” došao kako bi se zahvalio firmi koja ima više od 2.500 zaposlenih, odlično radi i daje im dobre plate od 50.000 dinara.

Vulin je posle razgovora sa rukovodstvom fabrike i predstavnicima sindikata, novinarima pohvalio “Krušik” kao jednog od lidera domaće vojne industrije, navodeći da je odbrambena industrija Srbije sa “Jugoimportom SDPR” ove godine ugovorila poslove vredne 754 miliona dolara.
„Krušik je primer kako možemo da obnovimo ono što je bilo porušeno, kako da proširimo proizvodnju, upešno poslujemo, izvozimo, zaposlimo nove ljude i radnicima damo pristojnu platu. Vlada Srbije će nastaviti da vodi politiku intezivnog ulaganja u vojnu industriju Srbije jer je svetsko tržište u ovom trenutku izuzetno raspoloženo za naše proizvode. To moramo da iskoristimo, jer nikad se ne zna da li će se promeniti karakter ratova koji se sada vode“, rekao je Vulin.
Po rečima direktora „Krušika“ Mladen Petković, broj zaposlenih u fabrici trenutno je 2.640 ljudi, od čega je samo u poslednje tri godine posao dobilo 1.500 novih radnika. S obzirom da „Krušik“ ima trenutno ugovorene poslove od 276 miliona dolara, a kapaciteti će biti potpuno uposleni do 2019. godine, on očekuje da gigant ove godine oboriti istorijski rekord i dostigne izvoz preko 80 miliona dolara.
Odgovarajući na pitanja novinara, ministar Vulin je kategorički odbacio špekulacije da je predstojeća vojna vežba korak za ulazak u NATO.
“Srbija je neutralna zemlja i učestvovaće na vojnim vežbama sa svima od kojih može da nauči nešto. Učestvovaćemo na vojnim vežbama sa NATO, ali i sa Rusijom, a dok je Aleksandar Vučić predsednik države i vrhovni komandant a ja ministar odbrane, budite ubeđeni da Srbija neće ući u NATO”, poručio je Vulin.
Ministar odbrane je objasnio da najavljena vojna obuka rezervnog sastava važi samo za one koji su prošli vojnu obuku, bez obzira da li su žene ili muškarci. Ta obuka, kako je precizirao, tiče se pripreme vojno sposobnih za zaštitu zemlje od elementarnih nepogoda, kao što su bile poplave pre tri godine.

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login