imageDok Evropljani I dalje štede novac, Srbija se nalazi na začelju liste štediša. Iako je poraslo poverenje u bankarski sistem Srbi sada imaju drugi problem, nemaju šta da deponuju.

Austrijanci, koji svakog meseca izdvoje na štednju 239 evra, vode na ovoj listi, dok su građani Srbije na začelju sa mesečnim iznosom od 37 evra, pokazuje istraživanje Erste banke.
Godine inflacija I kriza Srbima su ostavile ožiljke u smislu straha od štedne knjižice. Dafina I Jezda I dalje plaše mnoge , ali je I sve više onih koji shvataju da oročena štednja ima smisla I da sigurnost štednog uloga sada postoji.
Ipak, mnogi se odlučuju za jednu drugu varijantu, štednja u “slamarici”, odnosno kupovina evra I odlaganje na stanu za tzv “crne dane”. Na žalost sledeći reciprocitet potrošačke korpe I prosečne zarade teško da bi nešto prosečnom gradjaninu I preostalo za štednju. Mnogi tvrde da žive na kreditima jer je bilo kakv oblik štednje nemoguć. “Imam dvoje dece, iako I suprug I ja radimo to nije dovoljno vrlo često za tekuće troškove, a kamoli za neku štednju. Podižemo stalno neke kredite I to je to, tako mi živimo, ne štedimo ništa”, kaže za Vamediu Valjevka M. Simić (46).
Isto istraživanje pokazuje pokazuje da je i u Srbiji i u Hrvatskoj, udeo ljudi koji kažu da im se finansijska situacija pogoršala dva puta  veći od onih koji se izjašnjavaju da se poboljšala. Iako je u Srbiji 35 odsto anketiranih navelo „pogoršanje” sopstvene finansijske situacije, što je na najvišem nivou u regionu, to je ipak za čitavih 15 procentnih poena manje nego u ankete iz 2016, pokazuje studija Erste grupe.
Prosečna zarada u Valjevu po poslednjim podavcima iznosi 41.900 dinara. Ipak ova cifra za mnoge je nedosanjani san.

Rahela Ferari film "Tesna koža": "Celog života sam štedela. Ceo vek štedela. I šta sam uštedela? Ništa!650 miliona za šta? Za ništa! Za sprdnju za zajebanciju, za trange frange! Novinar da dodje ovde ja da mu kažem, u novine da stavim kakva je to sprdačina!"

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login