imageReagujući na poziv GO Demokratske stranke u Valjevu upućen svim penzionerima „da se pobune“ protiv aktuelne vlasti zbog umanjenja penzija većih od 25.000 dinara, Odbor udruženja Krušikovih penzionera daje sledeće saopštenje:

1) Poziv Demokratske i bilo koje druge političke stranke upućen penzionerima da svoje potrebe i probleme rešavaju van institucija sistema u koje spadaju i građanska udruženja, neprihvatljiv je i u krajnjem ishodu štetan, naročito za one koji se takvom pozivu odazovu. Iz tog razloga ovo Udruženje predlaže svojim članovima i svim ostalim penzionerima da ne prihvataju ponude političkih stranaka, njihovih neformalnih foruma i „pravnih timova“, već da pitanje penzija u celini rešavaju preko svojih udruženja i saveza u korektnom dijalogu sa nadležnim organima lokalne i državne vlasti.
2) I pored toga što postoje nedoumice u pogledu društvene koristi ostvarene „privremenim“ umanjenjem penzija većih od minimuma, ovo Udruženje smatra da je socijalno-ekonomski status penzionera sa primanjima manjim od 25.000 daleko lošiji i da kao takav zaslužuje mnogo veću pažnju svih društvenih subjekata. Ovaj i druge probleme penzionera neće rešiti ni sud u Strazburu, ni bilo koja stranka već institucije naše države u sadejstvu sa subjektima nevladinog sektora, odnosno civilnog društva. A njihov stav je iskazan zahtevom da se osim ukidanja umanjenja penzije istovremeno poveća i penzijski minimum onima koji sada ne mogu da kupe ni pola korpe hrane. Potrebno je povećati i najnižu cenu radnog časa zaposlenih, ali je to pitanje njihovih sindikalnih organizacija.
3) Udruženja penzionera osnovana su kao nevladine, vanstranačke i nedobitne organizacije čija je osnovna delatnost zaštita prava i interesa njihovih članova i cele populacije „trećeg doba“. Ta udruženja i njihovi savezi uspešno ostvaruju svoju društvenu misiju i nije im potrebna pomoć političkih stranaka kojima je glavni i jedini cilj borba za vlast.

Odbor udruženja

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

• Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login