imageTrećeg novembra 2017. godine Valjevu je posle duge i teške bolesti preminuo Slobodan Raković Raka, poznati novinar urednik i dokumentarista. Rođen je 19. oktobra 1948. godine u Valjevu, u učiteljskoj porodici. Posle osnovne škole i Valjevske gimnazije studirao je matematiku na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu, a završio je Višu ekonomsku školu u Valjevu.

Prvi novinski prilog objavio je u vojnom listu Front 1969. godine. Od 1. januara 1974. do 1978. bio je novinar Radio Valjeva, potom novinar i šef Dopisništva RTS iz Valjeva, od 1. maja 2004. do odlaska u penziju bio je novinar - dopisnik beogradskog Pregleda. Radio je i kao komercijalni direktor DIRO Stevan Filipović (potonji Stefil) iz Valjeva (1984-1988)
Pored toga radio je za: Istraživač (1970-1990), Omladinske novine (1972-1975), Vojnik (1974-1976), Napred (1973-1985), gde je uglavnom bio kolumnista; Radio Beograd (1973-1976); RTV Sarajevo (1976-1978). Na TV Vujić pripremao je vodio veoma gledanu emisiju Otvoreno. Uređivao je: VON - Valjevske omladinske novine (1974-1975) i Reč nedelje (2002-2003). Napisao je i objavio knjige o boksu u Valjevu, HK Krušik, planini Povlenu i crkvi na Divčibarama.
Odlikovao se analitičkim natpisima i komentarima o privredi; dokumentarnom reportažom, putopisima i filmovima na TV. Autor je više dokumentarnih filmova: o islamu, Valjevskoj bolnici i zamenitim ličnostima (prof. dr. Milomiru Stanišiću, Nikoli Stankoviću, osnivač valjevskog Vistada sadašnjeg Krušika, dr Arijusu van Tinhovenu). Osnovao je i vodio Dokumentarno informativnu agenciju - DIA i počeo da se bavi izdavačkom delatnošću.
Bio je učesnik Festivala dokumentarnog filma u Beogradu 1991-1992. Dobio je Nagradu Dimitrije Davidović Udruženja novinara Srbije za seriju putopisa; Međunarodnu nagradu za film o Kopaoniku. Putopis Prokletija proglašena za najbolju emisiju RTS Srbija danas 1998; nagradu na Festivalu reportaže u Somboru, nagrade na konkursima Radio Beograda i udruženi radio stanica Srbije; Septembarsku nagradu Valjeva u vidu plakete. Bio je član Udruženja novinara Srbije i predsednik Aktiva UNS u Valjeva 1980-1985.
Obožavao je prirodu i bio dosta angažovan u društvenom životu. U mladosti igrao je fudbal, potom je bio jedan od osnivača, vođa Speleološke grupe i predsednik Društva mladih istraživača Vladimir Mandić Manda u Valjevu, a bavio se i automobilizmom, fotografijom i filmom. Biran je više puta za predsednika Foto kino kluba Valjevo i u Predsedništvo Opštinske konferencije SSRN Valjeva.
Komemoracija povodom smrti Slobodana Rakovića održaće se u suboru 4. ovog meseca 11, 30 časova u Sali Skupštine grada. Opelo je istog dana u 13, 30. u crkvi na Novom groblju, a sahrana u 14 časova.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login