imagePrvi po redu ovonedeljni jesenji seminar biomedicine namenjen je starijim polaznicima, pa je shodno tome prvenstveno usmeren na rad oko završetka samostalnih istraživačkih projekata i njihovoj pripremi za predstojeću Konferenciju.

Pored toga planirana su i predavanja na temu epigenetike i imunologije, a biće organizovana i jedna projekcija filma sa diskusijom.

I stariji polaznici programa psihologije deo vremena će posvetiti finalizaciji letnjih projekata i raditi na razvoju akademskih veština prezentovanja svojih radova. Oni će učiti kako da naprave poster prezentaciju svog rada i kako da ono što su radili prezentuju najbolje što mogu za određeno vreme. Takođe važna je i akademska komunikacija, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja. Ove aktivnosti polaznicima pomažu u promišljanju sopstvenog rada, jer nakon prezentovanja dobijaju važne dodatne povratne informacije o radu. Osim aktivnosti koje za cilj imaju razvoj akademskih veština polaznika organizovana su i predavanja o evolucionoj genetici psihopatije, kvalitativnim istraživanjima u psihologiji i meta-analizi stručnih saradnika sa Instituta za sociološka i kriminološka istraživanja, fakulteta FASPER i Tim Centra. Filmsko veče će se realizovati u saradnji sa seminarom matematike i uz grupnu diskusiju otvoriće neka od relevantnih pitanja kojima se bave ove dve nauke.

Jesenji seminar matematike namenjen je, takođe, finalizaciji projekata polaznika i uvežbavanju prezentacije rezultata rada na jasan i koncizan način. Kao i na svakom seminaru do sada, i na ovom će biti održano nekoliko zanimljivih predavanja, a polaznike čeka i jedna matematička društvena igra koju su za starije polaznike pripremili mlađi polaznici na seminaru koji je održan pre dve nedelje. Deo vremena će biti posvećen i razgovorima o planovima za narednu godinu.

Seminar istorije namenjen je novim polaznicima i realizuje se pod nazivom Putnici kroz istoriju.
Ovaj seminar se nalazi na kraju godišnjeg ciklusa i zaokružuje priču o istoriji kao nauci. Nakon što je zimski seminar bio posvećen istoriji kao nauci u načelu, letnji ukazivao na bogatstvo tema, istorijskih izvora i pristupa kojima se istorija može baviti, ovaj jesenji seminar bi trebalo da polaznike uvede u problematiku odnosa istorije i drugih nauka, na primeru jedne teme značajne za istoriju kojoj se može prići iz uglova različitih disciplina.
Ta tema su putovanja. Nijedan predavač neće biti istoričar, već će doći samo „predstavnici“ istorije književnosti, antropologije, demografije i arheologije.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login