imageDve žrtve bilans je saobraćajne nesreće koja se dogodila na neotvorenoj deonici Koridora 11 od Uba do Lajkovca. Preživeli vozač Milan Stanković (68) svom sestriću rekao da je pratio znake na putu koji ne pokazuju da je put zatvoren.

“Ujak je očajan, iako nisu njegovom krivicom dvojica njegovih rođaka izgubili život. On je samo pratio saobraćajni znak, a kriv je onaj koji nije jasno upozorio da autoput nije u upotrebi”.
Izjavio je medijima  Željko Kostić, sestrić Milana Stankovića (68) iz Nemačke, koji je vozio “mercedes” u kojem su, posle zakucavanja u betonsku barijeru na neotvorenoj deonici Koridora 11 od Uba do Lajkovca u nedelju oko 4 ujutro, poginuli Beograđani Miroslav Jovanović (70) i Čedomir Zorin (70).
Usled zadobijanja višestrukih povreda Stanković se nalazi na odeljenju poluintenzivne nege u Opštoj bolnici u Valjevu. Stankovićev sestrić dodaje da njegovog ujaka više od zadobijenih povreda zapravo boli činjenica da je on bio za volan kada su život izgubili njegovi rodjaci. Pokojni Jovanović koji se nalazio na mestu suvozača i nastradao je na licu mesta, naime, Stankoviću je nerođeni brat, dok mu je Zorin, koji je bio na zadnjem sedištu “mercedesa” i koji je teškim povredama grudnog koša, abdomena i prelomima podlegao u bolnici, zet.
Po svedočenju Stankovićevog sestrića njegov ujak bio je profesionalni  vozač u nemačkoj gde je I proveo radni vek I gde mu živi porodica.”
Ujak mi je ispričao da je samo pratio saobraćajnu signalizaciju i znake, te da je na uključenju na autoput u Nepričavi ispred njega takođe bio jedan automobil koji je krenuo u istom pravcu. Ujak ga je na autoputu pretekao i tako mu, praktično, spasao život jer je prvi došao do betonske barijere na 12 kilometru deonice gde autoput prestaje, udario u nju i survao se u rupu. Vozač kojeg je pretekao video je šta se dogodilo i uspeo da uspori, a potom pozove policiju i hitnu pomoć”, kaže  Kostić.
Negirajući bilo kakvu grešku svog ujaka Kostić navodi da je odgovornost na onome  ko saobraćajni znak koji označava uključenje na autoput nije propisno obeležio, da se zna da on nije otvoren. Takođe i na onima koji su betonske barijere na početku uključenja pomerili i tako “otvorili” ulaz na put koji nije u upotrebi. “Moj ujak je vozio po propisu i prateći postojeću saobraćajnu signalizaciju, nije on dužan da gleda televiziju da bi znao da li nešto radi li ne”,tvrfdi Kostić.
.
List Blic prenosi svoje izvore koji navode  da trake preko saobraćajnog znaka za autoput u Nepričavi ne postoje najmanje mesec i po dana. Kako kažu, izvesnije je da su same spale od kiše i vetra, s obzirom da su izbledele i oštećene trake koje na znaku iz usprotnog smera, iz pravca Beograda, pokazuju da deonica Koridora 11 nije u upotrebi, nego da ih je neko “namerno uklonio”. Ti znaci na magistralnom putu Valjevo-Beograd u Nepričavi, kao i cela ta saobraćajnica, u nadležnosti su JP “Putevi Srbije”, koje je upravljač magistralnih puteva.
Što se tiče betonskih barijera na uključenju na neotvoreni autoput u Nepričavi, njih su, kako se saznaje, pomerili radnici firmi koje saniraju oštećenja na kolovozu Koridora 11 na toj deonici, jer drugačije građevinske i putarske mašine ne mogu ni da uđu na autoput.
S.V. /Blic

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login