imageOdržan sastanak radne grupe 18 Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji na temu praćenja Programa ekonomskih reformi

U Beogradu je održan konsultativni sastanak predstavnika Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji (NKEU), tačnije, članovima radne grupe 18 koja se bavi obrazovanjem, kulturom, istraživanjem i naukom sa predstavnicima ministarstava koja učestvuju u izradi Programa ekonomskih reformi i Programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike. Sastanak su koordinirali Centar za obrazovne politike, Istraživačka stanica Petnica i Evropski pokret.

"Program ekonomskih reformi i Program reformi politike zapošljavanja i socijalne politike su dokumenti koji imaju za cilj, između ostalog, efikasnije planiranje i koordinaciju međusobno povezanih politika koje se sprovode u toku evropskih integracija. Program ekonomskih reformi, koji je bio u fokusu sastanka, sadrži određen broj prioritetnih mera koje će se sprovoditi u narednom ciklusu koji se završava 2020. Godine. Analizirane važne mera iz oblasti obrazovanja su: sprovođenje dualnog obrazovanja i usvajanje Nacionalnog okvira kvalifikacija, dok su mere iz oblasti istraživanja, nauke i inovacija: podsticanje inovacija u privredi, saradnje akademije i privrede i digitalna transformacija." - kaže Nikola Božić iz Istraživačke stanice Petnica.

Sastanak je održan kao aktivnost predviđena Platformom za sprovođenje Programa ekonomskih reformi 2018-2020 i Programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike u procesu evropskih integracija, koju su potpisale 4 organizacije članice Programskog saveta NKEU. Cilj sastanka je da se organizacije civilnog društva upoznaju sa konceptom izrade navedenih programa, kao i da iznesu svoje mišljenja i preporuke o predviđenim merama.

Sastanku su, pored predstavnika organizacija civilnog društva koje su deo Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji, prisustvovali i predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login