imageApelacioni sud doneo je odluku da bivše inspektore valjevskog centra BIA Dejana Milojevića i Aleksandra Savića osudi na po godinu dana zatvora zbog primanja mita.

U toku sudskog procesa je utvrdjeno da su Milojević i Savić primili mito od po 1000 evra od vlasnika kafane „Dan i noć“ kod Ljiga kako ne bi prijavili da u njegovom objektu borave azilanti.List Blic piše da su inspektori BIA 20. maja 2015. godine, samoinicijativno i bez naloga, službenim automobilom otišli u tu kafanu, vlasniku A.V. pokazali službenu legitimaciju BIA i pištolj, a onda očeli da se raspituju da li ima spisak registrovanih gostiju i da li među njima i migranata, koje su nešto kasnije i pronašli na spratu kafane.
Milojević i Savić su onda A.V. rekli da će zvati policiju i inspeciju, te da da će mu objekat biti zatvoren, a on uhapšen. Potom su mu predložili da ipak odu na neko „mirnije mesto“ i „popričaju“, pa su se odvezli do domaćinstva A.V. gde je Savić izvadio pištolj i stavio na sto, a onda vlasniku kafane rekao „jesi li svestan šta si uradio, predloži nešto“. A.V. je, kako je utvrđeno, inspektorima predložio da im da po 500 evra, što su oni odbili, da bi ponudu mita od po 1.000 evra prihvatili, uz poruku da, „ukoliko bude imao problema sa azilantima ili policijom“, pozove Savića na broj telefona koji mu je dao.
Vlasnik kafane ipak je uhapšen polovinom prošle godine kada je policija sprovela akciju otkrivanja takvih objekata u kojima borave neprijavljeni migranti. Tek tada otkrivena je uloga dvojice inspektora koji su nakon toga sporazumno raskinuli radni odnos. Prvostepenom presudom Višeg suda, inače, bili su osuđeni na po godinu i po zatvora, a oduzeta im je i protivpravno stečena korist od 241.268 dinara.
P. V.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login