imageIza tragično nastradalih u sudaru voza i automobila ostalo petoro dece. Oba poginula su iz Valjeva. Za drugačiji način obezbedjenja prelaza ne postoje tehnički uslovi.

U udesu u kom je na brzi voz naletelo vozilo marke golf, a koji se dogodio na pružnom prelazu u Popučkama život su izgubili Milan Kojić (49) i Velimir Đedović (50), obojica iz Valjeva. Kojić koji je upravljao vozilom i Djedović kobnog jutra zaputili su se po svog kolegu Borivoja Nićiforovića kako bi zajedno otišli pit Beograda gde su radili na postavljanju struganičkog kamena. Nićiforović je novinarima rekao da se oseća užasno jer je predlagao da ne dolaze po njega već da ih on sačeka na putu.“ Užasno se osećam jer zapravo uopšte nisam želeo da dolaze po mene kući, već da ih sačekam na magistrali za Beograd, pored pruge. Evo, Milana sam zvao u 5.16, a Velimira u 5.18, da im kažem da skreću prema meni, već da ću ih čekati na putu. Da su se bar javiili. Pomislio sam da nisu čuli pozive ili da nisu još krenuli, da bih negde oko 6 časova saznao da je na njih naleteo voz”, rekao je Nićiforović.
Nastradali Kojić ima ukupno petoro dece od kojih su dvoje sin I ćerka iz prvog braka već odrasle osobe koje imaju potrodice dok su dve ćerke I sin deca iz Kojićevog drugog braka sa suprugom inače državljankom Filipina.
Poznanici Milana Kojića navode da je automobile u kom je I nastradao kupio nekoliko dana pre nesreće te I da je sa porodicom živeo u staroj kući u kojoj čak nema struje zbog duga koji je nastao dok je Kojić bio nezaposlen.
Drugi nastradali Velimir Djedović, inače iz sela Zabrdica je bio oženjen I u tom braku ima dvoje dece.
Putni prelaz na kom su nastradali Kojić I Djedoivć inače je obeležen treptačima za koje u Železnicama Srbije tvrde das u radili u trenutku nesreće. Od saline udara vozilo je odbačeno u reku Krivošiju gde su nastradeale iz olupine izvukli valjevski vatrogasci.
Na pomenutom prelazu je do sada više lica izgubilo život , a na zahtev meštana Popučaka da se prelaz obezbedi na dodatni način Železnice Srbije su navele da je osnovni problem što je magistralni put Valjevo-Beograd suviše blizu ovog putnog prelaza, tako da ne postoji nikakva tehnička mogućnost da se prelaz obezbedi rampom ili bilo kojom drugom fizičkom zaprekom.
Pretpostavlja se da je do nesreće došlo zbog loše proceve vozača o potrebnom vremenu za prelazak pruge.

S.V.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login