imagePred Višim sudom u Valjevu počelo je sudjenje Sretenu Nikoliću koji je u oktobru 2016. Godine u kafeu “Zipa”, pucnjima iz pištolja ubio Damjana Dragojlovića I ranio još tri lica. Na samom početku sudjenja Nikolić rekao da je torturu “Delija” preživljavao godinama pre kobne večeri.

Optužnica tereti Sretena Nikolića za teško ubistvo I u njoj se navodi da se sa Dragojlovićem, radnikom obezbeđenja kafea “Zipa”, najpre sukobio ispred objekta u koji mu, navodno, nije bio dozvoljen ulazak. Potom je otišao kući, odakle se vratio naoružan pištoljem za koji nije imao dozvolu i iz kojeg je najpre spolja pucao u izlog “Zipe”, a onda ušao unutra i hicima usmrtio mladića, da bi u daljoj nasumičnjoj pucnjavi ranio još trojica gostiju.
U svoju odbranu Nikolić je naveo da je maltretiranja I ponižavanja od strane navijačke grupe “Delija” počeo da doživljava još 2013. godine kada je od njih dobio I prve batine. Uz molbu njegovog oca vodjama ove navijačke grupe usledila su uveravanja da se to više neće ponoviti , ipak maltretiranje je po rečima Nikolića nastavljeno I 2014.godine.
“Sve se, međutim, završilo na prekršajnim prijavama i pošto sam živeo u stalnom strahu od njih, “sklonio” sam se u Beograd gde sam prethodno upisao fakultet. Prestao sam da vežbam u teretani, počeo intezivno da pijem alkohol i da se drogiram i da idem kod psihijatra”rekao je Nikolić dodajući da se u Valjevo vratio tek sledeće godine, pošto se njegov otac prethodno susreo sa jednim od lokalnih vođa “Delija” i dobio “uveravanja” da Sreten može “slobodno da izlazi u grad i da ga više neće tući”.
U svoju odbranu kada je kritična noć u pitanju Nikolić je rekao da je ceo dan pre toga sa drugovima pio pivo, da je alkohol nastavio da konzumira i u gradu, da je osetio da je “mrtav pijan” i da je pre polaska u “Zipu” uzeo gram “spida”. Na ulasku u taj klub, međutim, zaustavio ga je Dragojlović i “zabranio” mu ulazak.” Vređao me je rečima “oca i tebe smo tukli i opet ćemo, jednu sestru smo ti j… i drugu ćemo i majku”, nakon čega me je nokautirao pesnicom u glavu zbog čega sam pao. Sve se dešavalo pred devojkom koja mi se sviđala i s kojom sam hteo vezu. Osećao sam veliki bes i poniženje”, rekao je Nikolić prvog dana na sudjenju dodajući da je potom pobegao kući, a da je odlučio da se vrati u “Zipu” kada se setio da je njegova mlađa sestra ostala u klubu i da je bio “uplašen za nju”.
Nikolić je na sudu tvrdio da se svega seća “kao kroz maglu” I da prvo ozbiljnije sećanje ima tek od trenutka da je u stanu svog oca krvav I da mu je sestra rekla da je pucao. Nakon toga usledila je predaja policiji.

Vamedia

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login