imageNastavljeno je sudjenje Sretenu Nikoliću za ubistvo Damjana Dragojlovića u kafeu Zipa krajem oktobra 2016.godine. U nastavku sudjenja svedočili su zaposleni u kafeu i pojedini gosti.

Pred Krivičnim većem Višeg suda u Valjevu kojim je predsedavala sudija Jasmina Terzić, u prepunoj sudnici juče je nastavljeno suđenje Valjevcu Sretenu Nikoliću (24) optuženom da je u noći između 29. i 30. oktobra 2016. godine u valjevskom kafiću "Zipa" ubio sugrađanina Damjana Dragojlovića (25) i teže i lakše povredio još tri osobe.Prema do sada poznatim podacima tragediji je prethodio verbalni, potom i fizički obračun Damjana Dragojlovića i Sretena Nikolića na ulazu i ispred kafića „Zipa”, nakon čega se Nikolić udaljio, potom vratio sa pištoljem i počeo da puca najpre kroz staklo lokala, a onda ušao unutra i ispalio više hitaca uz Damjana.
Optužnica Sretena Nikolića tereti za teško ubistvo, ubistvo u pokušaju i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Pred većem sudija saslušan je svedok Kosta Petrović koji je izjavio da je video trenutak kada optuženi Sreten ulazi u lokal i ide za Damjanom koji beži u desnu stranu...“ Čuo sam više od tri pucnja, nastala je vriska, a onda sam čašom u ruci udario Nikolića u glavu. Nakon udarca sam samo gledao kako da pobegnem. Čulo se još pucnjeva.“, rekao je Petrović koji se u "Zipi" nalazio sa Valjevcem Davorom Milićem, teško povređenim u ovom incidentu.
Branioci Sretena Nikolića stavili su primedbe na iskaze ovog i nekoliko drugih svedoka, tvrdeći da nisu verodostojni, odnosno da se u najbitnijim delovima razlikuju od onoga što se može uočiti pregledom video zapisa sigurnosnih kamera instaliranih ispred i u samom lokalu "Zipa". Iako su branioci optuženog predložili da se pre ispitivanja svedoka optužbe kao dokaz ostvari uvid u snimke koje su zabeležile kamere kobne noći. Sudsko veće je ovaj predlog odbilo uz obrazloženje da će taj dokaz biti izveden po predviđenom redosledu.
U svojim svedočenjima konobari Stojan Ašanin i Vladimir Nikolić naveli su da su u noći kad se dogodila tragedija služili goste, da je bila velika gužva, da su čuli pucnje, ali da nisu odmah shvatili šta se događa. Ašanin je rekao da je mislio da neko probija balone, pošto je u kafeu bila jedna proslava u toku, a tek kada je krenuo "stampedo" postalo mu je jasno da je nešto mnogo ozbiljnije. On je pobegao u magacin, izašao kad je prošla gužva i tek onda video povređene i Dragojlovića kojeg su iznosili. Ni Vladimir Nikolić, kako je posvedočio, nije video ulazak Sretena Nikolića u "Zipu", samo je čuo pucanj.
Gost Aleksandar Todorović naveo je da je sa prijateljem kratko bio u lokalu, a potom sedeo u bašti ispred kafića, rekao je da nije video bilo kakav fizički kontakt između Dragojlovića i Nikolića.
Veći deo ovih iskaza svedoka branioci optuženog Sretena Nikolića okarakterisali su kao neverodostojne, kontradiktorne, protivrečne tvrdnjama iz istrage i dijametralno suprotne onome što se može videti u zapisima kamera. U svojoj odbrani na početku suđenja Nikolić je rekao da je godinama bio maltretiran, tučen i ponižavan od strane grupe mladića iz Valjeva, uglavnom pripadnika jedne navijačke grupe, kojima je bio blizak i ubijeni Dragojlović. Naveo je da je kobne noći bio pijan i pod uticajem droga, da ga je na ulazu u "Zipu" Dragojlović zaustavio rekavši mu da ne može da uđe. Prema Nikolićevim rečima, Dragojlović ga je udaljio od objekta, počeo da ga vređa, psuje, preti. Tvrdi da ga je potom udario pesnicom u glavu i nogom u grudi. Pokušao je, naveo je u odbrani, da pobegne, ali su ga kod susednog kafića sustigli Damjan i još četvorica-petorica mladića, sabili uza zid i žestoko šutirali. Posle tih batina krenuo je kući, ali se sa prekidima seća da se vratio, da je ponovo video Dragojlovića, da ga je u kafeu neko udario, da je bila gomila ljudi oko njega... Dalje se seća da se našao kod oca u stanu u košulji koja je bila krvava, da je došla i sestra koja mu je rekla da je pucao. Nakon toga se predao policiji, naveo je u svojoj odbrani Sreten Nikolić.
U ovom sudskom postupku predviđeno je saslušavanje tridesetak svedoka. Novi glavni pretres zakazan je za 20. mart.
Vamedia

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login