imageDa li Zadužbina „Sveti Otac Justin Ćelijski“ ima ili nema radnice na crno? Ovo je pitanje koje je postavila anonimna grupa gradjana koja se izmedju ostalog obratila Vamediji. Inspekcija rada ustanovila da obe radnice rade na crno dok u Zadužbini kako saznajemo tvrde da se uopšte ne radi o njihovim radnicama nego o volonterkama Duhovne biblioteke.

Inspekcija rada je u kontroli u Zadužbini „Sveti Otac Justin Ćelijski“ otkrila dve radnice na crno, odnosno radnice koje nisu prijavljene. Pažnju na mogući rad na crno inspekciji je skrenula Grupa gradjana koja je i u izjavi za Vamediu navela da je Zadužbina pravno lice, da već godinama ima svoju prodavnicu knjiga, ikona i suvenira , ali da SPC nema zapravo kontrolu nad ovom Zadužbinom. Iz svega nvedenog, kako tvrde, jasno je da ostvaruju finansijsku dobit . Istovremeno ista Grupa navodi da lica koja rade u Zadužbini nisu prijavljena. Ove navode praktično je potvrdila inspekcija rada koja je 28.februara izvršila isnpekcijski nadzor, konstatujući da radnice nisu prijavljne i o tome obavestila inspektorat rada ministarstva rada i socijalne politike. Ostalo je otvoreno i pitanje, ko kontroliše finansijsku dobit ove prodavnice?
U Zadužbini tvrde da ovi navodi iz prijave nisu tačni jer se ne radi o njihovim radnicama već volonterkama Duhovne biblioteke Ava Justin koja radi pri manastiru Ćelije.
„Reč je o tome da se Zadužbina, koja je kao pravno lice registrovana u APR-u po svim zakonima države Srbije, nalazi na istoj adresi kao i Duhovna biblioteka „Ava Justin“ manastira Ćelije, u Pantićevoj ulici broj 7 u Valjevu. I adresa je jedino što ima zajedničko sa Duhovnom bibliotekom, ali najpre, to nisu razumeli ni inspektori rada u toj navodnoj „kontroli“. Naime, žene koje su navodno zatekli da rade „na crno“ nemaju nikakve veze sa Zadužbinom, već su u stvari volonterke koje pomažu u radu Duhovne biblioteke manastira, kao što i sam manastir ima više od 100 pomagača, ljudi koji svojom dobrom voljom pomažu manastiru, od čišćenja, preko obezbeđivanja ogreva do služenja poklonika u Ćelijama. Zadužbina „Sveti Otac Justin Ćelijski“ nema nijednu zaposlenu osobu, tako da nije ni mogla biti obuhvaćena kontrolom inspekcije rada, a kamoli kažnjena“, objašnjavaju u Zadužbini medijima.

Kako stoji na sajtu Zadužbine, ona je pod imenom „Sveti Jovan Zlatoust“ osnovana 2000. godine u Valjevu, na adresi u ulici Doktora Pantića 7, da bi 2012. godine promenila ime u Zadužbina „Sveti Otac Justin Ćelijski“, sa istim sedištem.

*Fotografija preuzeta sa sajta Zadužbine

S.V.

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login