imageU sredu, 4. aprila 2018. Godine u Centru zakulturu Valjevo, sa početkom u 20 časova, održaće se koncert “Život – svita u 4 slike za kamerni orkestar, hor I glas”.

"Život - svita u 4 slike za kamerni orkestar, hor I glas", kompozitora Vladimira Puhalca, je vokalno-instrumentalno delo klasičnog pristupa narodnoj muzici starije I novije tradicije u ambijentalnom aranžmanu. Ovajciklus u 4 slike govori o 4 velike teme života - buđenje (rađanje), ljubav, strast (stradanje) I usnuće (smrt). Publika će imati priliku da čuje savremeno tumačenje najlepših narodnih pesama iz istočne I južneSrbije, sa Kosova i Metohije, kao I bosanske sevdalinke.

Vladimir Puhalac je srpski kompozitor mlađe generacije, muzički producent, muzički pedagog I ko-osnivač muzičkog pravca “musica vista – vizualna muzička interpretacija”. Rođen je u Valjevu 1980.gde je završio osnovnu I srednju muzičku školu “Živorad Grbić” na odseku za klavir I muzičku teoriju. Akademske studije u oblasti kompozicije I orkestracije pohađa na Muzičkoj akademiji u Beogradu u klasi prof. Rajka Maksimovića, kao I muzičku pedagogiju u klasi prof. dr Ivane Hrpke I prof.dr Nade O’Brien. 2006. Godine nastavlja studije kompozicije I psihologije naNorveškoj muzičkoj akademiji u Oslu, Univerzitetu u Kristijansandu I na Univerzitetu u Telemarku gde I diplomira sa zvanjima Mastera u oblasti kompozicije I muzičke pedagogije, kao I specijalističkih studija primenjene muzike. Autor je preko 300 koncerata I muzičkih produkcija.Trenutno živi I radi u Oslu kao kantor Mortensrud crkve I kao dopisni član Norveške asocijacije kompozitora. Komponuje I izvodi vokalo-instrumentalna dela iz oblasti klasične, duhovne I etno muzike.

Marko Tomić,diplomirani je muzički umetnik-master. Rođen je u Valjevu 1984. Godine gde je završio osnovnu I srednju muzičku školu "Živorad Grbić" na odseku za solo pevanje I harmoniku. Dalje usavršavanje u solo pevanju nastavlja na Akademiji umetnosti u Bijeljini. Od 2010. Godine nastupa na mnogobrojnim koncertima u Srbiji, Bosni I Hercegovini, Crnoj Gori I Hrvatskoj. Prvi solistički concert održao je 2010. godine u rodnom Valjevu.

Sastav:
• Pavle Čanić, violina
• Sofija Živić, violina
• Bojana Vujić, violina
• Milena Urošević, violina
• Nevena Lukić, viola
• Danica Krunić, violončelo
• Mina Čkojić, flauta
• Zoran Siriški, gitara
• Nikola Savić, kontrabas
• MiodragPešić, perkusije

• Vladimir Puhalac,klavir

• Marko Tomić, solista

• Gradski hor Abrašević, Valjevo

Ulaz na koncert je besplatan.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login