imageSamostalna izložba slika poznatog i cenjenog makedonskog umetnika Angela Gavrovskog biće svečano otvorena u Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića" u sredu, 8. avgusta u 20 časova.

Postavka broji 33 dela rađena tehnikom ulje na platnu i ulje na kartonu, koja su nastala od 1996. godine do danas. Radove koji će biti izloženi u galeriji Studija, ovaj sedamdesetšestogodišnji akademski slikar naslikao je tokom svojih brojnih boravaka u dragoj mu Srbiji, u okolini Ribarske Banje i Lipovca, u blizini Aleksinca, gde je dugogodišnji učesnik likovnih kolonija.
Na slikama Angela Gavrovskog koje će se naći pred valjevskom publikom preovlađuju pejzaži, prolećni i jesnji motivi. Lirska duša, čisto srce i sigurna ruka kvaliteti su ovog umetnika, koji toliko nedostaju i u savremenom svetu i u svetu savremenog slikarstva. Samo takav čovek može da „vidi" duh predela oko nas i samo tako kvalitetan slikar može da nam taj duh prenese na platno. Zato na njegovim platnima preovlađuju spokoj i sklad, uzvišena lepota prirode, duboka povezanost slikara sa tom lepotom i njegova želja da nas upozori da ne smemo izgubiti dušu i uništiti tu lepotu.
Angel Gavrovski voli da slika i portrete, mrtvu prirodu, enterijere, kompozicije sa savremenom tematikom.
Pored slikarstva i grafike, radi ikonografiju poštujući tradicionalni vizantijski stil. Uradio je ikone, freske i mozaike u crkvi „Sveti Ćirilo i Metodije" u Mavrovu, kao i za brojne druge crkve i pojedince u Makedoniji. Imao je veći broj samostalnih i grupnih izložbi u Makedoniji i inostranstvu. Njegove slike i grafike nalaze se u privatnim i državnim kolekcijama u Makedoniji, Srbiji, Sloveniji, Bugarskoj, Belgiji, Holandiji, Turskoj, Slovačkoj, Velikoj Britaniji i Kubi. Od 1971. godine učestvuje u radu brojnih domaćih i internacionalnih likovnih kolonija. Član je Udruženja likovnih umetnika Makedonije (DLUM) od 1969. godine.
Za ovog makedonskog slikara, Internacionalni umetnički studio „Radovan Trnavac Mića" je jako značajna ustanova kulture, jer približava najmodernija umetnička kretanja i na ovom tlu prezentuje nama manje poznate kulture.
Samostalna izložba Angela Gavrovskog biće otvorena mesec dana.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login