imageDruštveno odgovorna kampanja „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ tradicionalno se nastavlja i ove godine, četvrtu sezonu zaredom. Eko tim SBB akciju čišćenja sproveo u Valjevu.

Eko tim SBB fondacije uz podršku građana i lokalnih zajednica, u prethodnom periodu očistio je brojne lokacije u nekoliko desetina gradova, što je površina veličine oko 70 fudbalskih terena. Sredinom maja, tim je krenuo na novo putovanje sa istim ciljem – ukazati građanima na odgovorno ponašanje prema životnoj sredini.

Nakon Pančeva, Kragujevca, Sombora, Leskovca, Novog Sada, Užica, Vrnjačke Banje, Šapca, Eko tim SBB fondacije stigao je u Valjevo gde je uz podršku članova Udruženja mladih istraživača „Vladimir Mandić – Manda“ čistio Kej kraj Kolubare, staru čaršiju Tešnjar i trg Živojina Mišića tokom manifestacije Tešnjarske večeri.

„Izuzetno mi je drago što je Eko tim SBB Fondacije i ove godine ponovo posetio Valjevo u sklopu kampanje „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ Na ovaj način, zajedničkim zalaganjem, možemo da doprinesemo uklanjanju smeća, posebno u gradovima u kojima se organizuju značajne manifestacije sa dugom tradicijom, kao što su Tešnjarske večeri. Danas i sutra ćemo čistiti prostor pored bine na keju, trg Živojina Mišića, kao i delove stare čaršije Tešnjar. Ovim aktivnostima, nastavljamo da podsećamo građane da od svih nas zavisi koliko će sredina u kojoj živimo biti čista. Zahvalio bih se Gradu, kao i članovima Udruženja mladih istraživača „Vladimir Mandić – Manda“ na nesebičnoj podršci u realizaciji ovog čišćenja. Putovanje Eko tima se nastavlja, a već sutra biće u Nišu.“ – izjavila je Ivana Đurđević, šop menadžer PJ SBB Valjevo.

Biljana Andrić, komunalni inspektor Gradske uprave ovim povodom je izjavila: „Gradska uprava grada Valjeva uvek rado podržava ovakve akcije jer nam je uređenje grada važno. Ovo nije prva akcija, čistili smo i Petničko jezero, Petničku pećinu, Rađevačke šume. Cilj nam je da se što više ljudi priključi ovakvim akcijama i da bude što manje fotografija na društvenim mrežama koje pokazuju negativnu sliku, a samim tim i neosvešćenost građana. Videli ste i sami, posle svakog koncerta uvek ostane smeća na platou. Kante postoje i nije teško biti odgovoran i baciti papir u kantu, jer na kraju, naša je obaveza da čuvamo ovako lep grad. Kada se radi o održavanju čistoće u Valjevu, slika grada je generalno dobra zahvaljujući Javnom komunalnom preduzeću „Vidrak“ koje zaista svoj posao radi kako treba. Njihovi radnici su već u ranim jutarnjim časovima na ulicama, čiste, prazne kontejnere i ulične posude, ali svest građana nije na zavidnom nivou. I zato moram da apleujem na sve sugrađane da nadalje vode računa i čuvaju okolinu.“

„Udruženja mladih istraživača „Vladimir Mandić – Manda“ i ove godine podržava ekološku akciju SBB fondacije. Mi smo kao istraživači i članovi ovog udruženja ekološki osvešćeni i nama je važno da i naši sugrađani budu podjednako osvešćeni i nadalje podržavaju ovakve akcije. Mi se uvek priključjemo sličnim akcijama, a razog je prvenstveno jer brinemo o svojoj planeti i želimo da živimo u čistoj i zdravoj sredini.“ – izjavila je Vera Popović, predstavnica Udruženja mladih istraživača „Vladimir Mandić – Manda“

Tokom dosadašnjih akcija na brojnim lokacijama u nekoliko desetina gradova, očišćena je površina veličine oko 70 fudbalskih terena. U okviru kampanje je, takođe, postavljeno i 21 igralište u 19 gradova Srbije, podeljeno je 40.000 biorazgradivih torbi, a oko 17.500 dece odgledalo je i edukativnu predstavu „Ko to tamo prlja?“, uz podelu istoimenih slikovnica. „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“ podržalo je do sada i 30 javnih ličnosti motivacionim video porukama koje pozivaju na odgovornost.

Zbog izuzetnih razultata i doprinosa boljem i zdravijem životu građana, značaj kampanje naširoko je prepoznat u javnosti, što je bio dodatni motiv da i ove godine nastavimo uz poruku da jedino dugoročnim aktivnostima i zajedničkim angažovanjem možemo da dođemo do krajnjeg cilja, a to je čistija i zdravija Srbija.
SBB fondacija

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login