imageUstanove kulture i druge institucije u gradu moraće po odluci Gradskog veća da dostave programe poslovanja koji sadrže realan opis stanja, analizu zposlenih ne samo njihov broj i programe poslovanja koji sadrže planove za naredne godine. Zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić poručio direktorima da nije samo bitan broj programa već i njihov kvalitet.

Gradsko veće usvojilo je programe i izveštaje poslovanja ustanova kulture u našem gradu uz nekoliko zaključaka i očito mišljenje da se godinama programi samo prepisuju bez prave analize njihovog učinka . „ Imate trideset dana da dostavite izveštaj o situacji u ustanovama kulture. To podrazujmeva sve počev od stanja objekata u kojima radite preko stanja u kome se trenutno nalazite do analize broja zaposlenih. Prostor , potrebe, mogućnosti, situacija. To u Vašim izveštajima i programima, gospodo draga nema“, rekao je zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić napominjući da dostavljeni izveštaj mora pre svega sadržati percepciju i sagledavanje stanja gde koja ustanova sebe vidi za narednih 10 godina.
Na sednici Veća kada su usvajani programi poslovanja za ovu godinu član Veća Borisav Radojičić je još tada skrenuo je pažnju na činjenicu da se stiče utisak da se programi samo kopiraju , da nema novih sadržaja , ali ni potrebne analize. Na poslednjoj sednici Veća Radojičićev još ranije iskazan stav imao je podršku ostalih članova Veća.

image „Pobrajanje programa je nešto što priliči hroničarima, a ne izveštajima o poslovanju. Posebno se osvrćem na Centar za kulturu koji mora doneti svoj program i vidjenje poslovanja u narednih pet godina . Mislim da nije rešenje da Centar za kulturu postane mesto za takmičenje po broju programa već po kvalitetu sadržaja. Nema potrebe da svaki dan imate program jer Smiljaniću nisi novinar da svaki dan moraš imati tekst već je bitno da sve ono što se radi privlači interesovanje gradjana, bude sadržajno i kvalitetno“, rekao je Jeremić.
Na sednici Veća moglo se čuti da u narednim izveštajima mora biti dostavljena i naliza zaposlenih ne samo njihov broj već i radna mesta , kvalifikacija.
Veće je jednoglasno podržalo predložene zaključke , a direktorima je ostavljen rok od trideset dana da traženo i dostave.
S.V.

 

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login