imageMeštani sela Prijezdić i Dračić protestovali su ispred zgrade Gradske uprave zbog problema koje im stvaraju kamenolomi koji rade na tom području. U peticiji upućenoj gradu oni traže asfaltiranje puta dugog 10 km i rešavanje problema sa zagadjenjem. U Gradskoj upravi vamedia saznaje da od gašenja Direkcije praktično ne postoji upravljač puta što dodatno otežava situaciju.

Tomislav Godjevac predsednik MZ Dračić kaže da je život u njihovom selu zbog rada kamenoloma postao nepodnošljiv što je i bio povod da se okupe pred zgradom Gradske uprave. „ Okupili smo se zbog piuta Kamenitovac Mratišić koji je uništen zbog kamiona koji voze materijal kiz kamenoloma. Tim putem više nije moguće proći.Više puta smo razgovrali sa ljudima iz Gradske uprave , ali ništa nije uradjeno pa evo da vidimo da li će ovaj mali protest uroditi plodom. Deca više ne mogu da idu u školu, automobili jedva prolaze kad naidje kamion mi moramo u kanal. Katastrofa. I nije samo taj put već i ostali putevi na tom prostoru“, kaže Godjevac.
Po njegovim rečima na prostoru dva sela postoje i rade dva kamenoloma za koje kaže da povremeno popravljaju put koristeći njima nepoznat „žuti asfalt“ koji traje samo par dana , a potom se stanje vraća na staro. „ Tražimo da nam se asfaltira i moraju što pre prići tom poslu i neko obećanje da nam to urade. Mi smo nekad imali autobus na relaciji Valjevo-Mratišić koji je pet puta išao na dan sad zbog puta toga više nema.Ima neki školski koji vozi decu a i to je rizično i most na reci Bukovik je deformisan od silne tonaže“, kaže Godjevac koji dodaje da je u nekoliko navrata do sada podnošen zahtev da se reši pitanje prašine, ali da ni to nije rešeno.

image Zbog ekološkog zagadjenja meštani tvrde da je ugrožena kompletna poljoprivredna proizvodnja.“Govorim za kamenolom koji je Neškov i to ide tri do pet kilometara prašina , svuda po krovovima drveću i svemu što sadimo . Ima naše dece dosta koja rade u tim kamenolomima i to je u redu , ali ovo zagadjenje je problem i putevi“, priča Godjevac.
Meštani tvrde da su se pojedine porodice odselile , a da na pomenutom prostoru ima oko 300 meštana. Inspekcije koje dolaze , tvrde oni , zapravo rade u dogovoru sa kamenolomima. Dejan Isidorović predsednik MZ Prijezdić tvrdi da Gradska uprava nije obratila pažnju na njihove dosadašnje apele. „ Godinama trpimo, napravimo štete na svojim automobilima hiljade i hiljade i niko ne obraća pažnju na nas. Grad ćuti i ne reaguje. Dobili smo dopis od ministarstva poljoprivrede i životne sredine gde su nas obavestili o dogovoru izmedju Gradske uprave i kamenoloma stim da se Gradska uprava obavezala da održava naše puteve, a kamenolomi da krpe rupe, medjutim od toga ništa. Niko ništa ne radi. I tražićemo podršku Aleksandra Vučića da nam reše problem. Svi smo ugroženi. Tražićemo krivičnu odgovornost za ovo“, kaže Isidorović.
On navodi da su pre dvadeset dana bili na razgovorima u gradskoj upravi , a da je sutradan ekološki inspektor otišao u kamenolom bez njihove saglasnosti. „ Mi smo se dogovorili da on dodje u MZ i da ode sa nama tamo . Ali on je otišao u kamenolom i žalio se na nas meštane što se bunimo zbog te situacije . Gradonačelnik i Pimić su se potrudili da reše nešto i išli smo do Beograda da gtražimo pomoć da se ta saobraćajnica održava , ali tamo kažu to ne pripada njima nego valjevskoj samoupravi. A lokalna samouprava je gtražila da dodju ekolozi republički i kontrolišu , medjutim oni dodju pogotovo ovi iz Šapca postave merne uredjeje kod radnika koji rade u kamenolomu tako da nema svrhe meriti to. Oni tvrde da je sve po zakonu što nije tačno“, navodi Isidorović.
Načelnik odeljenja za infrastrukturu i gradevinsko zemljište Zoran Trifunović tvrdi da njegovo odljenje nije nadležno za slučaj Prijezdića .“Od gašenja Direkcije pa na ovamo mi imamo problem što grad nema upravljača puta , a mi to nismo . Za ovo pitanje nadležan je grad i neko drugi , Skupština, jednostavno ne postoji više upravljač tog puta“ tvrdi Trifunović.

S.V.   

 

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login