imageSlučaj samoinicijativnih radova u Petnici otvorio je kao temu  niz drugih sličnih problema. „ Ako se već jednom ne uozbiljimo i ne počnemo da radimo onako kako treba i u skladu sa zakonom onda je uzaludno bilo šta što mi kao grad radimo i gradimo“, tvrdi zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

Nelegalna gradnja, bašte bez dozvole, uništavanje priobalja zaštićenog prirodnog dobra, radovi u forlandu reke, uzurpacija javne površine, kopanje ,prekopavanje i slično postali su realnost u Gradu Valjevu. Bahatostima naizgled nikad kraja. Dok se sjedne strane pojedini gradjani ponašaju i kao nosioci ideja kako da grad izgleda lepše, bolje i funkcionalnije , drugi ga samovoljom ruže i uništavaju.

„Ukoliko se i dalje budemo ponašali kao „francuske sobarice“ ništa nećemo moći da uradimo. Jer evo pre neki dan smo dobili potpuno mimo zakona u Ulici Jovana Dučića javnu prodaju automobila.A o čemu se radi? Postoji odluka da se na tom mestu ukloni nelegalna perionica i umesto da to bude sprovedeno mi sada imamo situaciju da je čovek uzurpirao trotoar, poredjao vozila napisao „na prodaju“ i tako to kod nas funkcioniše. Eto auto pijace na trotoaru. Prodaja na javnoj parceli“, navodi jedan od primera bahatosti gradjana zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

Na pitanje Vamedie kako se grad zapravo bori protiv takvih pojava Jeremić kaže:“Nikako, izgleda ne možemo da se borimo, videli ste šta se desilo kada smo ukazali na nelegalnu gradnju na reci Gradac. Odmah je rečeno da mi nekoga ugrožavamo, pa se pominju interesi , babe, dede, tajkuni i ostale budalaštine. A poenta je prosta . Da li je to po Zakonu? Nije . Pa kakvi interesi onda?“

Vamedia je već izveštavala o slučajevima nelegalne gradnje u zaštićenom toku reke Gradac i brojnim kafićima koji su ovog proleća “nikli kao pečurke posle kiše“ dok grad uporno govori o legalizaciji,  zakonu i uredjenju.  U slučaju reke Gradac Jeremić navodi da postoji nekoliko otežavajućih okolnosti , ali kaže i da veruje da problemi mogu biti rešeni ukoliko njihovo rešavanje već jednom bude započeto.

„Zakoni su ponekad komplikovani i ima i preplitanja nadležnosti i problema sa kadrom u našoj inspekcijjskoj službi. Kod reke Gradac nadležno je Ekološko društvo, oni su to preuzeli i nadležni su. Mi smo započeli i razgovore sa njima , ispitujemo i pravnu mogućnost da jedno javno preduzeće zadužimo takodje za taj posao zaštite. Ovako, kako je do sada radjeno pa se dvadeset godina čeka rešenje, ništa se ne postiže. Zato smo oformili i Radnu grupu za reku Gradac. Mi moramo te probleme da rešavamo već jednom. Jer ako to ne počnemo sada Gradac će biti potpuno upropašćena celina. To više tako neće moći i neko mora da preuzme odgovornost za sve što se radi u ovom gradu , a protivzakonito je“, zaključuje Jeremić.

S.V.  

 

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login