imageOvog vikenda, kroz zvuk horova u Valjevu zvuči drugi valjevski festival horova - HORFEST. U prostoru muzičke škole i Valjevske Gimnazije, u subotu i nedelju, Valjevci će imati priliku da čuju 27 horova iz Srbije i Bosanske Federacije. Ovogodišnji HORFEST otvara se u petak, 21. aprila s početkom u 19.30 časova, u svečanoj Sali muzičke škole, koncertom prošlogodišnjeg apsolutnog pobednika festivala, gradskog dečjeg hora "Zvezdice" iz Leskovca, pod dirigentskom palicom dr Jelene Cvetković - Crvenice.

Dobar i muzikalan glas Valjeva, takodje će biti prisutan na ovom takmičenju a predstavljen kroz muziku devet valjevskih horova čiji je rad upravo i bio glavna inspiracija organizatoru HORFESTA, muzičkoj školi „Živorad Grbić“, koja je na inicijativu svojih profesorki, Vanje Urošević i Nikoline Ninić, 2015. godine najpre realizovala koncert „Susret valjevskih horova“ da bi ovaj muizčki program prošle godine prerastao u festival republičkog nivoa,a ove godine u Valjevo privukao još veći broj horova različitih kategorija i uzrasta. Cilj valjevske muzičke škole, da ovim festivalom ukaže na kvalitet horskog pevanja u Valjevu, ali i na značaj negovanja ovog žanra u savremenom muzičkom životu zemlje, podržana je od vodećih pedagoga i dirigenata zemlje, medju kojima izdvajamo dr Draganu Jovanović, profesora FMU u Beogradu i dirigenta renomiranog hora „Collegium Musicum“ koja je ove godine predsednik žirija valjevskog HORFESTA. Festival je podržan od strane Grada Valjeva i mnogobrojnih sponzora.
HORFEST je jedan od četiri festivala posvećenih umetničkoj muzici čiji je organizator upravo MŠ „Živorad Grbić“. ističe direktorka valjevske muzičke škole, mr Suzana Radovanović Perić. Ovi programi su u poslednjih nekoliko godina značajno unapredili poziciju valjevske muzičke škole u zemlji ali nas predstavili i kao vodećeg organizatora kvalitetnih muzičkih programa u Valjevu i dokazali da jedna obrazovna institucija može istovremeno biti i značajna institucija kulture ukoliko je njena glavna profesionalna misija upravo razvijanje kulturne ponude grada kroz pokretanje i realizaciju reprezentativnih muzičkih sadržaja. Ono što nam daje razlog za optimizam, jeste činjenica da su u realizaciju naših festivala uključeni i druge kolege iz kulturnih i obrazovnih institucija, gde bih želela naročito da se zahvalim Valjevskoj Gimnaziji i Centru za kulturu, u čijem prostoru valjevska muzička škola oživljava kroz mnogobrojne programe. Naša prisutnost u ovim prostorima dokazuje da je sve ono što muzička škola kreira preko šest decenija, prevazišlo okvire školskog delovanja i razvilo se u muzikalnu priču Valjeva. Kroz Susrete Flautista „Tahir Kulenović“, VART, HORFEST i „Zlatne Stepenice“, muzikalan glas Valjeva širimo i na region, što broj od blizu 1500 mladih muzičara i muzičkih pedagoga, koji u toku godine učestvuju apsolutno dokazuje ali i sam Grad predstavlja kao razvijenu i valjano organizovanu sredinu po pitanju negovanja muzičkog života, koja može značajno doprineti debeogradizaciji i demetropolizaciji kulture, na žalost, još uvek jako prisutnih u Srbiji, završava Suzana Radovanović Perić.

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login