imageU prisustvu gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića, predstavnika gradskih ustanova i zaposlenih, direktor Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije Vladimir Arsenović u utorak je uručio sertifikat o akreditaciji na sedam godina direktoru Doma zdravlja dr Zavenu Der Hazarjanu

Na svečanosti održanoj u Edukativnom centru Arsenović je istakao:
-Građani Valjeva treba da budu i ponosni i zadovoljni što imaju mogućnost da im zdravstvena zaštita bude pružena u ovakvom Domu zdravlja. Ovu tvrdnju potkrepio bih nekim brojkama koje definitivno potvrđuju da ste jedan naporan i kompleksan proces ocenjivanja sproveli na najbolji mogući način. U vašem Domu zdravlja ocenjeno je 397 kriterijuma i 20 kriterijuma iz oblasti bezbednosti, a vaš prosek ocena je 98,49 odsto što je stvarno izuzetan uspeh. Svi zaposleni koji su učestvovali u procesu akreditacije znaju da su ispunjenje kriterijuma i davanje adekvatnih dokaza kompleksni, zahtevaju mnogo vremena, truda i adekvatne ljudske resurse. Ocenjivani ste u osam oblasti: zdravstvena zaštita odraslog stanovništva, žena, školske dece i dece, polivalentna patronaža, životna sredina, ljudski resursi, upravljanje informacijama, kao i standardi upravljanja i rukovođenja. Ono što je jako značajno za građane jeste činjenica da Dom zdravlja ima odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom, što se pokazalo kao pozitivna praksa. Agencija za akreditaciju prevashodno ima pacijente u fokusu i stalno insistira na unapređenju kvaliteta. Siguran sam da će vaš Dom zdravlja nastaviti sa ovakvim trendom, znate i sami da ste po dobijanju sertifikata obavezni da donesete Plan unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite, a Agencija posetama jednom godišnje proverava da li stečenu akreditaciju održavate na potrebnom nivou. Verujem da ćete prilikom tih provera održati rejting koji ste sada stekli.
Direktor Zaven Der Hazarjan je istakao da se akreditacijom na sedam godina valjevski Dom zdravlja svrstao u red najuspešnijih domova zdravlja u Srbiji, zahvalivši se pritom zaposlenima i menadžmentu na velikom entuzijazmu, a lokalnoj samoupravi na izuzetnoj podršci. Ulaganje osnivača u neophodnu rekonstrukciju i opremanje Doma zdravlja značajno je povećano prošle i ove godine, što je doprinelo i uspehu akreditacije. Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je najavio novi gradski projekat iz oblasti zdravlja „Valjevo zdrav grad“, koji treba da pruži odgovore na sva pitanja koja nas muče, a odnose se na unapređenje zdravlja stanovništva.

image Akreditacija predstavlja zvaničnu potvrdu kvaliteta rada zdravstvene ustanove na osnovu utvrđenih standarda. Ciljevi akreditacije su podizanje nivoa kvaliteta i bezbednosti pružanja usluga zdravstvene zaštite i standardizovanje procedura. Postupak akreditacije trajao je godinu dana, a glavne faze bile su samoocenjivanje (dokumentovanje ispunjavanja kriterijuma) i spoljašnje ocenjivanje. Tim Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije sproveo je spoljašnje ocenjivanje od 10. do 12. aprila ove godine.

 

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login