imageValjevski Vodovod ima u planu za ovu godinu izgradnju 10 kilometara vodovodne mreže. Radovi se trenutno odvijaju na nekoliko lokacija, a direktor Djordje Milanović posebno izdvaja radove na Divčibarama.  Dug prema EPS-u polako se smanjuje.

 

JKP Vodovod izvršio je već detekciju vodovodne mreže i ulice u kojima su česti kvarovi su evidentirani i u planu za izmenu cevovoda.
„Mi smo krenuli u promenu dotrajalih cevi i za nas gradjevinska sezona uveliko traje i izvesno radovi će biti pojačani u narednom periodu kako bi iskoristili lepo vreme. U planu nam je i cilj je da u ovoj godini rekonstruišemo 10 kilometara vodovodne mreže što bi trebalo da bude više nego prethodnih godina. Prošle godine uradili smo rekonstrukciju nekih osam kilometara vodovodne mreže“, kaže direktor Vodovoda Djordje Milanović.
Pored činjenice da postoje radovi iz programa izgradnje , gotovo svakodnevno mogu se videti ekipe koje otklanjaju uočene kvarove. Kako kaže Milanović, radovi se odvijaju  u koordinaciji sa Odeljenjem za infrastrukturu Grada Valjeva.
„Svakodnevno ima dosta kvarova i uvek imamo ekipu koja to radi. Do sada smo uradili vodovodnu mrežu na Senjaku, Resavsku ulicu, trenutno radimo na Pantićevoj ulici i na Poparama. Radimo koordinirano sa Odeljenjem za infrastrukturu. Započeli smo radove na Divčibarama i tu imamo 1,2 kilometra , trasa je izmeštena, novi priključci i ujedno registrujemo sve one koji su nelegalno priključeni na tom starom cevovodu,“navodi Milanović.
U budžetu je upravo za radove na Divčibarama predvidjeno šest miliona dinara, a Milanović navodi da  ukoliko bi preostalo sredstava u planu su i radovi na  Marinkovića kosi.“ Radi se projekat kanalizacije sa postrojenjem za preradu otpadnih voda.  Neophodan je  projekat vodosnabdevanja Divčibara kako bi i bušotine koje su uradjene bile uključene i iskorišćene. Kanalizacija je gorući problem i mislim da je neophodno da Vodovod bude i bolje opremljen potrebnom mehanizacijom kako bismo mogli da izvodimo te radove“, kaže Milanović.
Medju obavezama grada je i  raspisivanje  tendera za izradu projektne dokumentacije za izgradnju vodovodne mreže prema Brankovini. „Tu ne možemo početi radove bez projektne dokumentacije i to je na Gradu. Mi za sada imamo redovan program radova i stabilizovali smo poslovanje. U ovoj godini smo zbog starog duga prema EPS-u imali čak i dve blokade računa , ali smo i to sanirali i sada smo u reprogramu. Taj dug me je sačekao kada sam došao u preduzeće i iznosio je 120 miliona dinara, sada smo ga smanjili na 65 miliona. Trudimo se da naplata usluga koje pružamobude na visokom nivou kako bismo mogli sve predvijeno i da uradimo u ovoj godini“, zaključuje Milanović.
S.V.   

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login