imageGrad trenutno pregovara sa potencijalnim investitorima, ali istovremeno radi na otkupu zemljišta za industrijsku zonu koju investitori traže. „ Nismo kao grad u vrhu ponude jer nemamo ni autoput , ni gas ni slobodnu carisnku zonu“, kaže zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

 Za skupštinskom govornicom zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić potvrdio je da su u toku pregovori sa turskim investitorom. „ Sa investitorom iz Turske ja pregovaram i to nije fiktivna priča, to su ozbiljni investitori ,a  da li ćemo uspeti da ih dovedemo ovde  videćemo“, kaže Jeremić dodajući da se radi o tekstilnoj industriji.
Zamenik navodi da grad ima još od 2014. godine plan otkupa zemljišta po pitanju industrijske zone. „To se odnosi na prostor od Stefila ka Divcima pa je i celo područje predvidjeno za gradsko gradjevinsko zemljište. Jedan deo tu već je kupljen od strane privatnih investitora, tačnije 6 , 7 hektara ispod Stefila“, naveo je Jeremić za govornicom.
Ponovo je tema bila i imovina vojske u pogledu zemljišta koje njima nije potrebno i koje je oglašeno na prodaju. „ Oko 50ha na Petom puku, Pričević 24ha , Popare 21ha, Boričevac 1,5 ha. Sve su to površine koje su dostupne. Uglavnom, grad će kupiti onu koja je u tom trenutku najpovoljnija za grad. I naravno taj prostor mora biti infrastrukturno opremljen“, kaže Jeremić.

Iako je grad Valjevo kreditnim zaduženjem obezbedio 200 miliona dinara za kupovinu Stefila svojevremeno , taj iznos na kraju u odnosu na ulaganja bio je značajno veći upravo zbog ulaganja u infrastrukturu. Koliko je poznato upravo ovih dana završava se potpisivanje ugovora sa o finansiranju izgradnje jedne saobraćajnice u Stefilu , što praktično znači da posao u toj zoni još uvek nije u potpunosti završen.

„Morate znati da Valjevo nije na prvom mestu kada je u pitanju investiranje. A zašto? Nemamo gas, nemamo autoput. To su resursi koje drugi imaju . Nemamo ni slobodnu carinsku zonu. Zašto? Zato što je Valjevo bilo u podredjenom položaju 2000 godine u odnosu na druge gradove i okolne gradove pa nemamo ništa od navedenog. Dakle , šta je to što mi možemo kao pogodnost da ponudimo investitoru?“, upitao je Jeremić.
Po njegovim rečima grad je propustio veliku šansu odlučivši svojevremeno da ne kupuje Gradac i Uzor. „ To su velike propuštene šanse. Na žalost nije to uradjeno , da li zbog nedostatka hrabrosti u odlučivanju ili nekih drugih razloga nije mi poznato. Ali zato takvu šansu nećemo propustiti kad je Jablanica u pitanju“, kaže Jeremić.

image

Podsećamo, "Jablanicu" je, u decembru 2004. godine, na aukciji za 28,5 miliona dinara kupila firma "MBR" iz Mladenovca. Putem transakcija među povezanim firmama i prodaje nekretnina upravna zgrada "Jablanice" površine od oko 1.450 kvadratnih metara, prodata je požarevačkom "Cobestu", čiji je suvlasnik "MBR". 

"Jablanica" je u osnivanje nove firme "Jako gradnja" uložila nenovčani kapital u vrednosti od 558 hiljada evra, koji je činio samački hotel "Jablanica" sa 105 kreveta i restoranom sa 120 mesta. Upravnu zgradu i hotel potom je, u martu 2007. godine, za 90 miliona dinara kupio valjevski industrijalac Vidoje Vujić, dok je "Jako gradnji" u aprilu prodat "Jablaničin" pogon u prigradskom naselju Gorić. 

Agencija je poništila privatizaciju  26. decembra 2007. godine "zbog neispunjenja obaveza kupca", a 4. januara 2008. i rešenje kojim je kapital "Jablanice" prenet Akcijskom fondu Srbije. Po poslednjim raspoloživim informacijama 65,44 odsto kapitala te fabrike u vlasništvu Akcijskog fonda Srbije, "MBR" Mladenovac ima 6,55 odsto, a mali akcionari preostalih 28,01 odsto akcija.

S.V.

 

 

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login