image U Ogradnoj galeriji, večeras u 20 časova, biće otvorena    izložba lutaka naše sugrađanke Aleksandre Sanje Maksimović.

Aleksandra Maksimović rođena je u Valjevu 1978. godine. Završila Prirodno – matematički fakultet u Novom Sadu. Supruga i majka dvoje dece. Živi i stvara u Valjevu. Nakon završenog fakulteta krenula u drugom smeru – uglavnom istražuje i uči o umetničkim zanatima. Izradom lutaka se bavi od 2010. godine. Voli da meša tehnike: šivenje, heklanje, pletenje, tkanje tapiserija, vez, quilting...
Povremeno sarađuje sa dečjim i lutkarskim pozorištima kao kostimograf.
Za razliku od nje, njene lutke su proputovale ceo svet. Nada se da će krenuti njihovim putem.
O lutkama i njihovom značaju mnogi su govorili. U katalogu ove izložbe stoji:
"Svet lutaka je svet beskrajne mašte. Dete se u lutkarskom svetu obogaćuje spoznajno i emocionalno. Lutkarska umetnost oplemenjuje svet i važna je komponenta odrastanja i obrazovanja i nezaobilazna je u sticanju socijalnih, kulturnih, etičkih, estetskih vrednosti.
Dečju dušu lutka nadahnjuje svojim humorom, simbolikom, lirikom i neposrednošću. Njena uloga bitna je u podsticanju psihofizičkog dečjeg razvoja. Pomaže detetu u poboljšavanju komunikacije te mu daje i jednu vrstu zaštite iza koje se može sakriti, a isto tako i otkriti svoje osećaje Ona ulazi u detetov svet mašte u kojem ono samo iznosi pravila i istražuje mogućnosti rešavanja svojih problema
Deca pomoću lutke analiziraju svet oko sebe i tako bolje razumeju zagonetke koje ih okružuju. Lutka nudi detetu maštovite situacije a mašta je detetu pokretačka energija.
Sanjine lutke su namenjene i velikoj i maloj deci za ukras, igru i zajednički život u svakom smislu i delu života. One su unikatne i napravljene sa puno ljubavi i pažnje." Njene radove možete prati ti na njenoj fb stranici SanjaM. www.facebook.com/sanjamdolls 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login