imageTradicionalni Petrovdanski dani ponovo su okupili meštane Valjevske Kamenice. Uz folklor, vatromet i lile dočekan je Petrovdan.

Dvorište OŠ Milovan Glišić u Kamenici ponovo je bilo ispunjeno meštanima koji su želeli da prisustvuju još jednom uvodu u Petrovdanske dane, manifestaciju i slavu Kamenice koja tradicionalno počinje uoči ovog verskog praznika. Ove godine u Kamenicu došli su za slavu i gosti iz Velike Gradiške.

image U okviru kulturno umetničkog programa KUD Djerdan iz Valjeva izvelo je tri koreografije, a najmladji djaci ove škole pokazali su scenu sa nekadašnjih posela uz pesmu i igru. Centralno mesto ovog programa zauzela je promocija knjige Lilak koja je zapravo zbirka dečijih pesama na temu običaja i Petrovdana , ali i same Kamenice. Više od desetoro dece pročitalo je svoje stihove.

image U okviru same manifestacije već godinama bira se najbolji i najlepši lilak , a pobedu je ovog puta odneo gost Djordje Borković iz Velikog Gradišta.

image Za razliku od prethodnih godina kada je organizator bio FK Mladost iz Valjevske Kamenice ove godine sredstva od grada Valjeva za štampu i promociju knjige prvenstveno dobilo je Udruženje pesnika Kamenice "Rima"kome se u organizaciji pridrušila OŠ Milovan Glišić i Mesna zajednica. . Kako se moglo čuti i ovaj FK dobio je sredstva od grada , ali nedovoljna za organizaciju same manifestacije pa su po rečima pojedinih novac u iznosu od 80 000 dinara vratili gradu Valjevu. Ove godine svečanosti nije prisustvovao niko od gradskih zvaničnika.

image

 

 

 

 

 

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login