imageSpas od letnjih vrućina Valjevci u najvećoj meri traže na bazenima SRC Petnica, ali i valjevskim rekama. Do polovine jula već 12 000 kupača na bazenima u Petnici.

Podaci sa petničkih bazena pokazuju da je u junu bazene posetilo 19700 kupača , a da je i pre polovine jula dostignut broj posetilaca od oko 12 000. „Za vikend je bilo oko 5500 kupača na bazenima stim da u Petnici trenutno imamo i sto dece koja su na obuci za plivače“, kaže direktor UFK Valis Aleksandar Mijailović. Ova cifra svakako govori da je interesovanje za bazene izuzetno veliko. Mijailović najavljuje uskoro i noćno kupanje za šta je kako kaže preduslov da temperatura u toku noći ne bude ispod 25 stepeni.

Ipak zaljubljenici u prirodu rado hladovinu ovih dana traže i pored reka Obnice, Jablanice i medju njima najposećeniju reku Gradac. Kupanja nema na Berkovoj brani čije je čišćenje predvidjeno za avgust mesec kada se očekuje i najniži vodostaj , ali je zato svaka druga uvala i manji vir ono što privlači pažnju. Počev od dela reke kod mosta i Europroma gotovo da nema dela obale gde nema kupača ili pak onih koji tek uživaju u šumu reke i hladovini stabala , čekajući večernje sate kada se raspaljuje i roštilj, mešaju kotlići.
Na temperaturi od blizu 40 stepeni svako sebi traži hlad , ali jedna od ružnijih slika koje u večernjim satima ostaju iza kupača na reci Gradac jeste i smeće kog ima na razne strane , a neretko se i mogu videti i plastične kese koje voda nosi. Jedno je jasno, ukoliko želimo da u ovoj reci da uživamo ne samo ovog leta onda bismo morali da povedemo računa i o tome šta ostavljamo iza sebe.
Za sve one koji ne bi u šetnju do reke, na Gradcu je aktivan i već dobro poznati parking ipak automobila ima i više nego mnogo pa se roditeljima sa decom preporučuje posebna pažnja.

S.V.

 

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login