imageValjevci ovog leta, poput ostatka Srbije, najčešće putuju na odmor u Grčku. Nije na odmet ni Crna Gora , a Valjevci uglavnom gledaju jeftinije aranžmane.

Shodno budžetu i letovanje, osnovna je deviza brojnih Valjevaca, amada nije ni mali broj onih koji će iskoristiti kartice, čekove sve ono što daje mogućnost plaćanja na rate pa i ako je aranžman nešto skuplji.
U valjevskim agencijama uglavnom rade subagenturu ondosno prodaju aranžmane velikih agencija iz Beograda, Novog Sada, ili Niša. U ovdašnjim agencijama se kažu često odlučuju i za last minute ponudu kada za malo novca mogu biti izabrani dobri aranžmani. Mnogi su , tvrde agencije, iakoristili i mogućnost ranog bukinga pa počev od februara uplaćuju letovanje.

Još početkom godine na nivou Srbije uradjeno je istraživanje koje je pokazalo da je najtraženija Grčka, a u Turskoj, bez obzira na bezbednosnu situaciju i dalje želi da se kupa 10 odsto građana, a u Španiji i Italiji po pet odsto. Na petom mestu je Crna Gora, a slede Egipat, Bugarska i Tunis. Ovi podaci nimalo ne čude, jer je prošle godine, prema zvaničnim podacima Nacionalne turističke organizacije Grčke, u njihovoj zemlji letovalo 900.000 srpskih turista. Ove godine očekuju da će im u goste doći čak milion Srba.

Valjevci u Grčku ne idu “prazne ruke” , odnosno , najveći je broj onih koji su se odlučili samo za najam apartmana i organizovan prevoz dok će se za hranu kako kažu pobrinuti na licu mesta. odnosno , mnohgi će u svoje torbe spakovati sve ono što im je neophodno za desetak dana. Već unapred pripremljena i zamrznuta hrana ne bi trebalo da je dobro došla u Grčkoj koja je prošle godine obznanila da unošenje hrane nije dozvokljeno kao ni u Crnoj Gori, ali obe destinacije ipak ne pregledaju putničke torbe, pogotovo kada su gužve na graničćnim prelazima velike.
Koja zaledjena šnicla, sarmica, sataraš do pola pripremljen čekaju tako dsa im se iz grčkih marketa pridruže kiselo mleko, hleb, povrće za salatu.
“Mi godinama letujemo tako što nosimo hranu sa sobom i to je moj zadatak da na moru kuvam , a muž je zadužen za nabavku iz marketa. Na moru kupujemo girose, deci sladoled i mi popijemo piće kojim praktično plaćamo korišćenje ležaljki. Nas letovanje tako mnogo jeftinije košta . Obavezno nosimo našu kafu jer je tamo skupa, a bez nje nema letovanja”, kaže sugradjanka M.I. koja dodaje da desetine njihovih prijatelja na odmor odlaze upravo na ovaj način.
Niske cene , mogućnost nošenja hrane sa sobom, ali i bezbednosna situacija u zemlji u koju se putuje , sve su to parametri koji opredeljuju Valjevce kada je letovanje u pitanju.

Ne treba zaboraviti da je ove godine prvi put je u našoj zemlji uveden sistem JUTA garancija koji se pokazao kao izuzetno povoljan. Naime, JUTA garancija znači da ukoliko agencija nije platila hotel, putnici će na destinaciji biti smešteni ili u sobe koje su i uplatili ili u drugi adekvatan smeštaj, a ukoliko nije obezbedila povratak, turistima će biti obezbeđen prevoz. Ukoliko je agencija prestala da radi, onima koji su uplatili, a nisu otišli na putovanje - novac će biti vraćen u roku od 15 dana.

S.V.

 

 

 

 

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login