imageAmbasador SAD u Srbiji Kajl Skat danas je posetio Istraživačku stanicu Petnica, i u njoj razgovarao sa polaznicima aktuelnih programa iz oblasti biologije, hemije, računarstva, antropologije i informatike.

Ambasador Skat je posetu započeo obilaskom laboratorija za fiziku, arheologiju, biologiju, hemiju i geologiju, i tom prilikom se upoznao sa mogućnostima koje u Petnici postoje za kvalitetan obrazovni rad sa učenicima zainteresovanim za prirodne, društvene i tehničke nauke.

U razogovru sa upravom Istraživačke stanice Petnica gospodin Skat se najviše interesovao za regionalni aspekt i otvorenost programa u Petnici za učenike koji dolaze iz drugih država bivše Jugoslavije, kao i za međunarodne programe.
„Prvi put sam u istraživačkoj stanici Petnica. Kako sam mnogo toga lepog čuo o vama drago mi je da sam konačno došao da se i sam uverim u te priče. Ohrabruje činjenica da ovde na programima vezanim za nauku možemo videti toliko devojčica, što je u SAD ređi slučaj. Koliko vidim ovde je ključ u načinu rada i odnosu mentora i predavača sa učesnicima. Vrlo je važno što u Petnici negujete kritičko razmišljanje i naučni metod kao način zaključivanja. Sve to je, uz učenje celog života, važno za budući profesionalni uspeh, i sposobnost prilagođavanja novim okolnostima.“ – rekao je ambasador Skat u razgovoru sa polaznicima programa u Petnici, srednjoškolcima iz cele Srbije, ali i regiona.

image Istraživačka stanica Petnica ove godine obeležava 35 godina uspešnog rada, a od osnivanja je kroz oko 4000 programa iz oblasti prirodnih, društvenih i tehničkih nauka prošlo oko 50000 učesnika.
Razgovor sa polaznicima njegova ekselencija Kajl Skat je iskoristio da čuje šta talentovani srednjoškolci iz ovog dela Evrope misle o budućnosti, i ličnoj, i civilizacijskoj. Tom prilikom su mu predstavljeni i naučni projekti na kojima ovi mladi ljude uspešno rade. Ambasadora je zanimala i lična motivacija učesnika ovih programa za bavljenjem naukom, i dodatnim učenjem tokom letnjeg raspusta.
Ambasador SAD gospodin Kajl Skat je na kraju posete ovim mladim ljudima poručio: „Učite i radite ono što volite. Kako to volite bićete vrlo uspešni, a samim tim ćete biti u prilici i lepo da zaradite. Ali je važno da postoji ljubav i entuzijazam prema onome što volite.“

 

 

 

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login