imageŠtrajk koji je sinoć započeo u Gorenju prekinut je i po najavama biće aktiviran sutra u podne ukoliko zahtev zaposlenih za povećanje zarade ne bude ispoštovan.

 

Temperatura preko 40 stepeni u proizvodnim halama, niske zarade i nezadoljavajuće dogovoreno povećanje plate razlozi su što su zaposleni u Gorenju sinoć oko 19 sati obustavili rad u ovoj fabrici. Oko 600 radnika druge smene izrazilo je nazadovoljstvo uslovima rada , ali i sporazumom koji su potpisali poslodavac i predstavnici Sindikata. Naime, pomenutim sporazumom dogovoreno povećanje naknade za topli obrok, ali ne i povećanje zarade što traže radnici.
„To je bila ponižavajuća ponuda, nakon čega smo počeli protest. Kada smo izašli iz hale, a pošto su u međuvremenu došli i predstavnici menadžmenta, ponuđeno nam je da za jul dobijemo naknadu od po 3.000 dinara i to oni radnici koji nisu bili na bolovanju ili koristili slobodan dan. Odbili smo i to i ostali jedinstveni u stavu da tražimo povećanje plate od 5.000 dinara za sve proizvodne radnike“ izjavili su radnivci u razgovoru sa novinarima dodajući da su predstavnici menadžmenta na taj zahtev konstatovali da „nisu Švajcarska banka“, ali su radnici odgovorili da ni oni „nisu robovi i da im zarada nije poslednjih pet godina povećana ni za dinar“.
Istim sporazumom bilo je predvidjeno da zbog otežanih uslova rada u julu zaposleni dobiju jednokratnu pomoć u visini od 1000 dinara.
Odgovor na nove zahteve radnika , ovoga puta mimo sindikata rukovodstvo fabrike daće sutra u podne kada će zaposleni na osnovu odgvora i odlučiti da li će biti nastavka štrajka ili ne.
„ Mi zaradjujemo od 200 do 300 evra u fabrici koja ima obrt od 144 miliona evra, 80 odsto proizvedenih frižidera i zamrzivača se izvozi, a dobit je bila 9 miliona evra“, navode zaposleni islustrujući paradoks uslova rada.
 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login