imageGrad Valjevo dao je saglasnost I parcelu, u okviru akumulacije Stubo Rovni , EPS-u za izgradnju mini elektrane u prostoru brane. Izgradnja ove elektrane bila je predvidjena još 2010 godine. Za sada čeka podbranski deo , a za cevovod se traže sredstva.

Nakon punjenja brane što se može smatrati osnovnim delom rada na izgradnji hidroakulaije stvoreni su uslovi za uredjenje podbranskog dela, izgradnju mini elektrane I nastavak izfgradnje cevovoda pijaće vode. Za završne radove na samoj akumulaciji I izgradnju puta do Poćute preko reke Sušice, Republika Srbija je izdvojila 130 miliona dinara za ovu I predvidela izdvajanje u istom iznosu I za sledeću godinu.
Istovremeno Grad Valjevo je pre samo nekoliko dana dao saglasnost EPS-u za izgradnju mini elektrane , a na sonovu sporazuma potpisanog izmedju JP Kolubara I EPS-a iz 2010. Godine kada je EPS u izgradnju brane uložio 320 miliona dinara obavezujući JP Kolubaru da omogući izgradnju iste u kompleksu brane. Predvidjena mini elektrana treba da bude snage 1,2 megavata, čime Valjevo dobija još jedan izvor električne energije.
Kada je u pitanju nastavak izgradnje cevovoda za preostalu projektnu dokumentaciju neophodno je oko 40 miliona dinara dok preostala izgradnja cevovoda treba da košta od 5 do 6 miliona evra. Projekat cevovoda postoji do Mionice , a kako Vamedia saznaje JP Kolubara na putu je da postigne dogovore kojima bi nastavak izgradnje bio nastavljen.

image Sam sistem brane trebalo bi da omogući razvoj turizma i organske poljoprivredne proizvodnje , a projekat podbranskog dela postoji. Kako je ranije najavljeno da bi se započelo sa realizacijom podbranskog dela koji uključuje manja jezera I akva park neophodno je da budu uklonjene radničke barake koje se I dalje nalaze na predmetnom prostoru, a čije uklanjanje zavisi od republike Srbije odnosno od procene države da je ciljani projekat u potpunosti realizovan. Uklanjanjem radničkih baraka biće raspoloživo za realizaciju ovog projekta oko 4,5 ha zemlje.
S.V.

 

 

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login