imageOko 700 proizvodnih radnika Gorenja odlučilo je da ne prihvati predlog rukovodstva fabrike i štrajk nastavi. Kako Vamedia saznaje, s obzirom da štrajk nije bio najavljen vrlo je moguće da će zaposleni raditi u ponedeljak. Istovremeno pregovori sa rukovodstvom će biti nastavljeni.

Ovog prepodneva rukovodstvo fabrike obratilo se zaposlenima u Gorenju ponudivši im jednokratnu mesečnu nadoknadu za prošli mesec u iznosu od 3000 dinara, povećanje toplog obroka za 2 000 dinara i povećanje zarade linearno počev od 2000 dinara za najniže zarade do 400 dinara za zarade izmedju 30 000 i 40 000 dinara. Zaposleni nisu prihvatili ovaj predlog rukovodstva  pa je doneta odluka da će praktično nastaviti štrajk. Po saznanjima Vamedie danas i sutra proizvodnja neće raditi, a po svemu sudeći postoji mogućnost da radnici rade u ponedeljak , a potom u zavisnosti od nastavka pregovora ili nastave štrajk ili u slučaju postizanja dogovora isti i prekinu.
Tokom prepodneva predstavnici zaposlenih razgovarali su i sa gradskim rukovodstvom gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem i zamenikom Draganom Jeremićem.
„ Razgovor je bio zaista konstruktivan i mi smo rekli svoje stavove koji su najkraće rečeno razumevanje za zahteve radnika . Svaki zahtev koji se odnosi na poboljšanje životnih uslova ima našu podršku.Najbitnije istaknuto u tim razgovorima jeste dsa oni traže povećanje zarade u visini od 5000 dinara za 850 zaposlenih. To su lični dohodci inače u visini 27000 i 28 000 dinara. To je osnovni zahtev , drugi je za poboljšanje uslova rada  gde su nam rekli da temperatura u halama leti dostiže 40 stepeni , a da je zimi jako hladno. Rukovodstvo Gorenja nas uverava da su već nabavili klima uredjaje i da će taj problem biti rešen. Videćemo šta će biti. Ja sam rekao i da moramo imati u vidu da je Gorenje jako bitno za Valjevo i da zapošljava 1400 ljudi i da se zaposleni za svoje zahteve moraju boriti u skladu sa Zakonom i prvilima sindikalne borbe“, kaže Gvozdenović za Vamediu. On dodaje da je stav gradskog rukovodstva takav da je bolje i da deset dana traju pregovori i razgovori izmedju rukovodtsva i zaposlih , a da se dodje do dobrog i zadovoljavajućeg rešenja nego da nastane šteta i po obe strane , ali i grad Valjevo.

 

S.V.

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login