imagePosle dužih pregovora sa Putevima Srbije ovo državno javno preduzeće uključilo se u izgradnju putne infrastrukture na teritoriji Grada Valjeva. Valjevski novinari imali su priliku da obidju radove koji su u toku u Beloševcu gde se radi na pripremi podloge za asfaltiranje puta prema Mionici.

image

„Zahvaljujem se pre svega Vladi Srbije, Putevima Srbije i Darku Glišiću koji nam je pokazao na koji način od Puteva Srbije možemo da dobijemo putnu infrastrukturu u Valjevu. Ceo projekat vredan je milion evra i deo toga je i put kroz Beloševac.Drugi deo je Dušanova ulica što je put za Bajinu Baštu gde će biti uradjena detaljna rekonstrukcija kolovoza. Ovaj put nam nje izuzetno značajan i zbog industrijske proizvodnje koja postoji , ovde je i fabrika Valy , ali i neke manje proizvodnje“, rekao je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović prilikom obilaska radova.
Ukupna ulaganja Puteva Srbije u puteve Valjeva iznosiće po najavama 100 miliona dinara.
„Ovo je jedna od najurušenijih lokalnih saoobraćajnica i nama su Putevi Srbije napravili jednu veliku uslugu samom činjenicom da su prihvatili da nam lokalnu saobraćajnicu asfaltiraju. Naša ideja je da se ova saobraćajnica sastavi sve do puta sa Mionicom. Imali smo ideju da ovde uradimo i stazu za bicikliste medjutim veliki je problem voda koje se ovde slivaju sa okolnih brda i njihovog odvodjenja. Za sada nismo našli rešenje za to, ali ostaje da se razmišlja o donjem kanalu kako bi mogli uopšte da uradimo tu stazu jer sa gornje strane nije moguće to uraditi“, rekao je Jeremić.
Nakon ove saobraćajnice na redu je Dušanova ulica koja će koštati oko 40 miliona dinara na potezu od Biroa do spajanja sa putem za Bajinu Baštu. U istom dogovoru sa Putevima Srbije grad je dobio i sredstva za rekonstrukciju dva klizišta na putu za Lelić, a blizu je realizacije i put za Divčibare .

image Na pitanje novinara šta je sa putem do Nepričave o kome se dosta govorilo Jeremić kaže da je Putevima Srbije predočen idejni projekat , ali da je za konačni projekat neophodna i saglasnost Železnica.
„Definitivno je rešeno da idemo postojećom saobraćajnicom i već smo odneli idejni projekat Putevima Srbije , medjutim problem je što mi tu moramo da napravimo širi konsenzus jer dobar projekat se ne može uraditi bez saglasnosti Železnica Srbije. To je jedan naporan i dug put kada se radi sa državnim javnim preduzećima i kada ćemo i kako uspeti to da definišemo zaista ne bih mogao da kažem. Činjenica je da projekat moramo uraditi u neko dogledno vreme, a to je nekih šest do osam meseci kako bi mogli da zaista uradimo tu saobraćajnicu onako kako smo predvideli u profilu sa pet traka odnosno četiri gde više nije moguće“, kaže Jeremić.
Kako se moglo čuti pored izrade projekta biće neophodna i prateća eksproprijacija zemljišta.
S.V.

 

 

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login