imageSada kada se Tešnjarske večeri polako bliže kraju može se zaključiti da kao i prethodnih godina Valjevce najviše interesuju koncerti na letnjoj pozornici , programi za decu i Tešnjar sam po sebi.

Prepuno dvorište Doma vojske na književnoj večeri sa Marčelom nije uobičajena slika za sve sadržaje ove vrste. Sam po sebi intrigantan , pomalo disidentski nastrojen Marčelo gde god dodje privlači pažnju čitališne publike, ali i onih koji vole njegov muzički doprinos srpskoj sceni.
Najviše do pedeset ljudi okupljaju izložbe i druga dešavanja slične tematike. Na Tešjarskim večerima svaki program koji se odnosi na decu dobro je prihvaćen što je i ove godine poruka ljudima u Centru za kulturu da očito takve vrste programa u Valjevu nema dovoljno ili ih ima sporadično kao što je to slučaj sa Dečjom nedeljom koja nas očekuje već narednog meseca.

image Više puta ponovljeno pitanje , da li znamo šta su Tešnjarske večeri čini se i ovaj put je dobilo svoj odgovor u brojnosti publike na svakom održanom koncertu na letnjoj pozornici. Ove godine svoje nastupe imali su Balkanika , Nataša Bekvalac, Legende, a dve večeri bile su posvećene folkloru.
Bez obzira na izvodjača Valjevci glavnim dogadjajem dana smatraju dešavanja na letnjoj pozornici i rado dolaze na koncert svakog izvodjača bez obzira kom muzičkom žanru pirpada. Da li će narednih godina ili ikada, jer do sada to niko nije uradio , a ovo su 31. Tešnjarske večeri napraviti ozbiljnu analizu posete svim dešavanjima pa samim tim dati prioritet onome što gradjani žele da imaju u vreme ove manifestacije, teško je poverovati.

Razmišljanja sa stavom da gradjanima treba ponuditi što više kulturnih sadržaja kako bi ih oni i prihvatili donekle su plaa u vodu. Gradjanima treba pripremiti kulturne sdržaje tokom cele godine , a ne samo za Tešnjarske večeri.

image Vrele večeri ove godine na gradske ulice izvele su enormno veliki broj gradjana , anajveća gužva zabeležena je upravo u Tešnjaru. Iz večeri u veče potrebno je strpljenje da bi se prošetalo starom čaršijom, a mnogi su i odustali od šetnje tom ulicom pogotovo ako sa sobom vode manju decu. Prepune bašte kafića i ispunjene mahom mladima, muzika koja odjekuje na sve strane svedoče o tome da su ovo neke nove generacije i da se prilično razlikuju od mama i tata koji su odrastali uz Riblju čorbu ili Bajagu. Velike količine alkohola, pevačica prodornog glasa i nekoliko stolova praktično je jedino što je potrebno bilo kom kafiću Tešnjaru. Posetioce ove vrste zabave za vreme Tešnjarskih velčeri ne privlači ni Letnja pozornica ili bar to čini u manjoj meri. Da bismo jasno odredili šta su nam težišta kada je ova gradska manifestacija u pitanju moraćemo da sačekamo tu anlizu.Jednu takavu svojevtremeno je dao Institut Jovan Cvijić svojim istraživanjem rekavši da Valjevci na Tešnjarske dolaze zbog koncerata.Da li onda shodno i ovogodišnjem iskustvu možemo da kažemo da su Tešjarske večeri zabava za najširu populaciju koja očekuje dobar koncert? Da li onda kada sredstva u narednom budžetu budu opredeljivana za ovu manifestaciju možemo da kažemo da ćemo izdvojiti više kako bismo zadovoljili to pojimanje Tešnjarskih od strane gradjana?
A možda će onda, s obzirom da se budžet priprema u decembru mnogi zaboraviti ove gužve i koncerte pa oštro osuditi veće izdvajaje i navesti da je sve trebalo dati u dobrotvorne svrhe , te podeliti gadjanima po 100 dinara ili manje kolkio se već izračuna? Vrlo moguće da hoće. Ali oni koji donose odluke u ovom gradu moraju da ih donesu i trbalo bi da to čine bez podilaženja bilo kome. Možda baš na osnovu analiza ovih večeri. A opet, analize izostaju godinama, zašto bi to sada bio slučaj?

 

 

 

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login