imagePovodom obeležavanja godišnjice od smrti Ljube Popovića na spratu Moderne galerije prikazana svojevrsna postavka Ljubinih ličnih predmeta.

Na dan smrti velikog slikara Ljube Popovića u Modernoj galeriji svi posetioci su mogli da prisustvuju izložbi Ljubinih stvari. „Osnovna ideja nam je bila da se sačuva bogata Ljubina biblioteka što mu je bilo izuzetno važno, jer se često pitao šta će biti sa njom i želeo je da za njegove knjige postoji lepo i sigurno mesto. Posebno mesto zauzimaju knjige iz detinjstva koje su mu poklonili roditelji sa posvetama, poput „sinu Ljubi od mame za materice“. Tu su i stripovi, publikacije, časopisi, sve ono što je bilo u pariskom ateljeu i što je čitao u pauzama stvaranja“, kaže Slavica Batos, koja je prethodnih sedam dana brižljivo pripremala postavku na spratu Moderne galerije.

image Na spratu galerije sada se mogu videti njegov originalni sto sa telefonom i čuvenom crnom jaknom na stolici , knjige, stripovi, praktično sve što je činilo ambijent njegovog ateljea u Parizu. Posebnu vrednost postavke čine dve nedovršene umetnikove slike, a Ljubina supruga objašnjava da je, neposredno pre nego što se razboleo, on simultano radio na četiri nova dela.
„Dve slike su sada ovde, druge dve su ostale u Parizu, ali će naknadno biti prikazane. Ovo definitivno nije stalna postavka, sledeća može biti biografska ili možda postavka posvećena stripu kojeg je Ljuba obožavao. Dobili smo jedan mali, intimni prostor u kojem može da se prikaže sve što ne može u velikim galerijama, tako da će se nove ideje svakako roditi“ kaže Slavica Batos.
Otvaranju ove izložbe prisustvovala je kompletna Ljubina porodica pa i unuci, ali i brojni prijatelji i poštovaoci njegovog dela.

image Direktor Galerije Vojislav Jovanović podseća da se u przemlju i daqlje nalazi izložba Ljubinih slika koju je do sada videlo 12 000 posetilaca.

S.V.

 

 

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login