image„Ovčarska izložba“ biće održana u nedelju 15. oktobra u Pričeviću. Ovu izložbu pratiće niz programa kao što je pečenijada jagnjećeg mesa i takmičenje u pripremi jagnjećeg gulaša i zdravstvena manifestacija Medicinsko selo.

U organizaciji JP Agrorazvoj u nedelju će u Pričeviću biti održana 11. po redu ovčarska izložba. „Posle tri godine poauze ponovo evo zanavljamo ovu izložbu. Samu izložbu finansira grad Valjevo pod merom podrške poljoprivredi , stočarstvu. Sama izložba se odnosi na ovce rase sjeničke pramenke i takmičenje se odvija u četiri kategorije“, najavio je direktor Agrorazvoja Bojan Bošković.
On navodi da su za učesnike pripremljene brojne nagrade kako one glavne tako i robne nagrade koje su opredelili sponzori. „ Za pobednika što se tiče ovaca predvidjeno je šampion izložbe 15 000 dinara,drugo mesto deset hiljada i treće pet hiljada dinara . Za ostale učesnike predvidjene su robne nagrade.Za šampiona medju ovnovima nagrada je deset hiljada dinara, prvo mesto sedam hiljada dinara, drugo pet hiljada i za treće robna nagrada.Pored same izložbe i kulturno umetničkog programa biće organizovan i festival jagnjećeg pečenja do kog se došlo na insistiranje samih meštana i takmičenje u pripremi gulaša od jagnjećeg mesa“, najavio je Bošković.
U organizaciji same izložbe učestvovala je i Poljoprivredna savetodavna stručna služba , a direktor ove službe Svetislav Marković kaže da je ovaj region već počeo da uzima primat kada je u pitanju uzgoj ovaca. „Mi postajemo jedan značajan regionalni centar i imamo oko 5000 umatičenih grla kada govorimo o sjeničkoj ovci i oko 120 000 ovaca u ukupnom broju. Ovo je značajn podatak koji govori da ova manifestacija ima svoje opravdanje. Takodje Agrorazvoj podelom ovaca značajno doprinosi tom trendu razvoja. Od 60 odgajivača koje smo obišli izabrali smo 27 izlagača koji će učesgtvovati na ovoj izložbi. Taj broj grla se kreće preko dvesta. Zato i mislim da je dobro što je tradicija održavanja izložbe nastavljena i nadam se da će i narednih godina biti redovna“, rekao je Marković.

image Kako se moglo čuti samo valjevski kraj ima 65 000 grla ovaca. Svi oni koji se bave uzgojem moći će da na izložbi razmene iskustva i sa drugim uzgajivačima, ali i da ukršatnjem stada dodju do što boljeg kvaliteta grla.
Predsednik MZ Pričević Miloš Lukić zahvalio se što je Pričević odabran kao mesto održavanja izložbe. „ Biće tu i takmičenje u pripremanju gulaša od jagnjećeg mesa i priprema pečenja od jagnjećeg mesa, to organizujemo mi kao Mesna zajednica.. Svi smo učestvovali u pripremi ove izložbe, pripremili smo pedeset boksova izmedju ostalog za ovu izložbu, sredili smo sve oko škole i prostor gde će izložba biti“, rekao je Lukić.
„ U nedelju ćemo se okupiti u Pričeviću i Dom zdravlja učestvuje kroz preventivne preglede i našu manifestaciju Medicinkso selo i pozivam sugradjane da dodju da se pregledaju. Swve počinje u osam sati u prostoru osnovne škole. Doći će služba hitne pomoć
I, patronaže i lečenja , a dolazak su potvrdili ušni lekar , kardiolog , a dr Zoran Živković je najavio da će doći i ultra zvuk. Za ovu manifestaciju nije bitno da li gradjanin ima zdravstvenu knjižicu već samo da ima neki dokument na osnovu kog mi kasnije možemo da upišemo nalaze u kartone. Pregledi su besplatni“, rekla je dr Jelena Gajić u ime Doma zdravlja.

S.V.

 

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login