imagePreduzeće Polet trenutno funkcioniše bez direktora. Raniji vršilac dužnoosti direktora vratio se na mesto tržišnog inspektora sa kog je i došao u Polet. Bez direktora za sada i JKP Vidrak.

Ljubinko Andrić raniji vršilac dužnosti direktora u JKP Polet više ni fizički nije prisutan u prostorijama ovog preduzeća. Kako Vamedia saznaje Andrić se vratio na ranije zamrznuto mesto u tržišnoj inspekciji s obzirom da mu je mandat vd direktora u poletu istekao a izbora novog direktora za sada nema. Andrić je iz Poleta otišao, a da osnivaču Gradu nije dostavio godišnji izveštaj o poslovanju pa samim tim ni gradski odboornici nisu upoznati šta je od predvidjenog realizovano, a još manje da li je ovo preduzeće praktično sada još veći gubitaš nego ranije. Nezvanične informacije govore da je dug preduzeća uvećan na sedam miliona dinara, ali zvanične potvrde ove informacije nema jer su retki oni koji su zavirili u poslovne knjige. Kako nema ni informacije zašto se dozvolilo da jedno javno preduzeće dodje u ovakvo stanje, cela priča oko Poleta podložna je spekulacijama pa je gotovo javna tajna da bi ovo preduzeće moglo biti spojeno sa JKP Vidrak. U Poletu trenutno jedino što je poznato jeste da pravo potpisa što obezbedjuje plate i ništa drugo ima zaposleni Goran Cvijović.
Iako sama ideja o gašenju Poleta i pripajanju JKP Vidrak ne zvuči loše jasno je da ovakvom spajanju mora prethoditi niz pravnih akata i odluka medju kojima i odluka Skupštine grada kao osnivača i jednog i drugog preduzeća. Medju dokumentacijom koja je neophodna da bi se ova dva preduzeća spojila, ukoliko bude doneta odluka o tome, mora se naći i sitematizacija JKP Vidrak i brojna dokumenta koja se odnose na poslovanje ovog preduzeća počev od same delatnosti koja će biti pridodata. Nepoznato je ko bi to i kada mogao da uradi i donese odluku o pokretanju takvih radnji kada JKP Vidrak takodje nema odgovorno lice. Na poslednjoj sednici Skupštine nije se našao predlog komisije za izbor direktora koja je na održanom konkursu izabrala Sladjanu Marković. Dok se grad izgovra na njen tehnički mandat u zakonu nije moguće pronaći takvu odredbu pa samim tim ni oročenje tehničkog mandata, odnosno ni zaduženja ni obaveze lica koje je u tehničkom mandatu direktora.
Vremena nema mnogo jer već je blizu vreme za izradu programa javnih preduzeća za narednu godinu kako bi se izmedju ostalog pozicije tih javnih preduzeća našle i u budžetu grada. Kada se bilo šta od navedenog o čemu se govori realno može realizovati , nije poznato.
Sve u svemu, brojne nepoznanice jesu ono što se sa sigurnošću može potvrditi, a ne treba zaboraviti da javno preduzeće nije samo slovo na papiru već i odredjeni broj zaposlenih koji sve više strrahuju za svoj status u nedostatku informacija, ali i imovina u koju je grad ulagao, odnosno gradjani Valjeva generacijama.

S.V.

 

 

valis

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

zup

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login