imageHidroakumulacija Rovni trenutno se nalazi u trećoj fazi tehničkog prijema, a za narednu godinu iz ovog preduzeća najavljuju cevovode za okolna sela.

Praktično govoreći jezero je u fazi punjenja , a po rečima direktora JP Kolubara Zorana Mitrovića može se smatrati da je brana u jednom predvidjenom obimu i profunkcionisala. „ U toku je treća faza tehničkog prijema akumulacije, a u julu smo dobili dozvolu za probni rad na godinu dana.Stanje koje sam ja zatekao je takvo da je uradjen cevovod u dužini od 27 kilometara sa svim pripadajućim pratećim objektima, elektro, mašinski, merni blokovi, katodna zaštita, rezervoari. I taj cevovod je stigao do Slovca do brda Oštrikovac i dalje nije moguće prema Opštinama jer nema tehničke dokumentacije“ , kaže Mitrović.
Upravo pšotreba nastavka radova i izugradnja cevovoda bio je povod da se sredstva zatraže od fondova EU. „Mi smo aplicirali za ta sredstav , ali još uvekl nema odgovora koji se može smatrati konkretnim . Nadamo se da će početkom naredne godine i taj odgovor uslediti kako bismo uopšteno mogli da odlučimo šta dalje i na koji način“, navodi Mitrović dodajući da neki rezervni planovi postoje u slučaju izostanka sredstava.
Odbornike na sednici Skupštine posebno su zanimali cevovodi do okolnih sela za šta je Mitrović pojasnio da su sredstva takodje tražena od Direkcije za vode , ali se za ovu godinu zakasnilo. „U budžetu grada je opredeljeno 20 miliona dinara za vodovode za Stubo,  Paklje, Sandalj, Sušicu i Lelić. Kolubara ima gradjevinsku dozvolu i projektnu dokumentaciju, pa su radovi generalno mogli početi u ovoj godini , ali je problem što tih 20 miliona nije dovoljno. Zato smo od Direkcije za vode zatražili još 20 miliona koliko je realna potreba. Od nas se tražila potvrda da je grad opredelio sredstva u budžetu , jedan deo zapravo i to je poslato, ali je taj papir Direkcija vratila zbog neodgovrajuće forme. Kada smo i to ispravili praktično je prošao rok za apliciranje pa smo generalno za ovu godinu zakasnili“, objasnio je vd direktora JP Kolubara.
Po njegovim rečima sa gradskim rukovodstvom je dogovoreno da za narednu godinu bude opredeljeno 40 miliona dinara i to za navedena sela , ali i za levu stranu reke Jablanice. „Dakle to je dva puta po 20 miliona dinara iz gradskog budžeta i da onda apliciramo u Direkciji za vode za dodatnih 40 miliona dinara kolikoje potrebno kako bi se ti cevovodi izgradili“, zaključuje Mitrović navodeći da ukoliko se obezbede sredstav svi radovi mogu odmah početi jer je sva neophodna dokumentacija pripremljena.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login