imagePosle Mionice, koja će biti prva opština Kolubarskog okruga koja će se vodom snabdevati sa hidrosistema „Rovni“, voda sa nove brane i veštačke akumulacije redom će stizati u Lajkovac, Ub i Lazarevac.

U razgovoru za Vamediju, Zoran Mitrović, direktor JP „Kolubara“ koje upravlja regionalnim hidrosistemom „Rovni“, priča da je jedan od glavnih strateških planova ovog preduzeća u sledećoj godini širenje regionalnog cevovoda od „Rovni“ ka drugim opštinama Kolubarskog okruga. U tom smislu, prvi projekat je već dogovoren sa Opštinom Mionica, do koje će stići i prvi cevovod obezbeđujući ovoj opštini kvalitetno i pouzdano vodosnabdevanje.
„Nakon Mionice, odražli smo sastanak i sa predstavnicima Opština Lajkovac, Ub i Lazarevac, na kojem je dogovoreno da te opštine u svojim lokalnim budžetima za sledeću godinu planiraju određena sredstva za učešće u projektu cevovoda od „Rovni“ do njih. Tako će Lajkovac izdvojiti pet, Ub 12 a Lazarevac 13 miliona dinara za izradu projekte dokumentacije. Takođe, već smo formirali i tehničku komisiju koja će se baviti svim poslovima tog projekta. Na trima opštinama je da potom konkurišu kod republičke Kancelarije za javna ulaganja za dodatna sredstva za cevovod, tako da sam optimista da ćemo u realizaciju tog projekta ući naredne godine“, kaže Mitrović.
Što se tiče Valjeva, direktor JP „Kolubara“ otkriva za Vamediju da i naš grad očekuje veliki projekat vodosnabdevanja za koji takođe postoji načelna podrška Kancelarije za javna ulaganja. Reč je, kako pojašnjava, o projektu novog cevovoda od crpne stanice Paklje do Fabrike za preradu vode na Pećini.
„Od crpne stanice Paklje do Pećine postoji stari cevovod prečnika fi 700, dok bi novi čelični cevovodo bio prečnika fi 1000, u dužini od 8 kilometara. Projektna dokumentacija za cevovod postoji, kao i građevinska dozvola. Ono što je potrebno jeste da se sprovede procedura Kancelarije za javna ulaganja, a to je da sa ovim projektom konkuriše Grad Valjevo, jer JP kao što smo mi to ne može po zakonu. Međutim, Kancelarija nam je dala podršku i s tim u vezi uskoro se očekuje i sastanak čelnika Grada sa čelnicima Kancelarije, kako bi se i za ovaj projekat planirao novac sledeće godine“, kaže Mitrović.
Po njegovim rečima, stari cevovod od Pakalja do Fabrike vode neće se uklanjati, ali će glavni cevovod biti novi, što će gradu u svakom trenutku, čak i u vreme većih suša, garantovati siguran dotok sve potrebne količine vode sa „Rovni“.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login