imageČetvrta po redu Bitlvanija biće ove godine održana na više lokacija, a organizatori najavljuju dobru svirku ne samo muzike Bitlsa već uopšte muzike tog vremena.

Već tradicionalno u decembru u Valjevu se slušaju Bitlsi I priča priča o njuima na jedan nesvakidašnji I krajnje zanimljiv način. I ove godine Kulturno prosvetna zajednica, Slaven Batočanin i Zoran Mujbegović organuzuju Bitlvaniju.

image „O boravku Bitlsa u Valjevu dobijamo razne artefakte da su ovde bili. Sada smo dobili akvarele koji će biti izloženi u kafeu Bela kuća i to su akvareli gospodina Brtkića dok su boravili ovde. Bilo je tu pet crteža koje je potpisao Džon Lenon pa zaključujemo da ih je on crtao i naći će se na izložbi u Centru za kulturu.Nadjena je i bsveska sa notama i pesma Romale garate i kada su je odsvirali to je pesma Obladi oblada . Da je tako zaqključujemo jer je Makartni koji je pesmu komponovao je rekao da je pesmu napisao u Indiji, kako Romi i Indija imaju vezu jasno je da je to to. I ta pesma će biti izvedena u petak“, rekao je Mujbegović opisujući predstojeću Bitlvaniju na svoj način.

Ove godine manifestaciju je podržao i Grad Valjevo sa 160 000 dinara, a organizatori kažu da su dodatna sredstva obezbedili i od sponzora pa su se u priču uključile i Valjevska pivara i Bosis.

Po rečima Slavena Batočanina sve počinje 6. decembra u kafeu Avantura uz priče i slušanje ploča Bitlsa. „ Već naredni dan, 7. nastupaju valjevski rokeri koji će izvoditi ne samo njihove pesme već popularne pesme tog vremena i tada će biti izveden i performans o pesmi Obladi oblada. Imamo goste iz Zrenjanina koji će izvodizi različite kompozicije. U subotu nastupaju Jana i Djurdja sa deset kompozicija Bitlsa , a nakon njih Highlendersi . U nedelju još jedna grupa za koju kažu da je medju 30 najboljih u svetu i još mnogo toga, svi su dobro došli da se družimo uz dobru svirku“, rekao je Batočanin.

image

Ove godine Bitlvanija traje pet dana.

 

 

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login