imageU nedostatku kupca i novca za uredjenje enterijera, zgrada Doma vojske sada je nemi spomenik. U njenoj unutrašnjosti podzemne vode prave malo jezero.

U Valjevu zgradu Doma vojske više niko ni u šali ne pominje. Ipak zgrada je tu gde je oduvek i bila I svako ko kraj nje prodje može konstatovati da spolja sada izgleda dobro . Ipak situacija u njenoj unutrašnjosti nije sjajna. Namera grada da objekat spolja bude zaštićen je I realizovana , a njena unutrašnjost zbog nedostatka novca I prevashodno ideje o nameni nikada nije dirana.
Sada se u unutrašnjosti nalazi voda , a upućeni kažu da se radi o podzemnim vodama jer je nekada Kolubara u tom delu imala svoj rukavac. Kolubara odavbno nema tu svoj rukavac , ali su podzemne vode itekako prisutne , a kako ne postoji zaštita objekta u unutrašnjosti nije čudno da je zgrada njome ispunjena.
Grad Valjevo je 2010. godine otkupio objekat Doma vojske od Republike Srbije – Ministarstva odbrane za 51 333 294 dinara. Kako je pribavljeni objekat zbog dugogodišnjeg nekorišćenja bio u lošem stanju, Grad je u cilju sprečavanja njegovog daljeg propadanja pristupio realizaciji rekonstrukcije krovne konstrukcije , fasade i stolarije za šta je izdvojena suma od blizu 32 miliona dinara. Za završetak kompletnih unutrašnjih radova na Domu vojske potrebno je još 100 miliona dinara, a grad taj novac nema potvrdili su svojevremeno članovi Veća , a potom i Skupština grada.
Namera grada bila je potom da objekat proda po ceni od 905 000 evra , ali su brojna ograničenja vezana za namenu objekta očigledno oterala kupce pa je objekat ostao u vlasništvu grada. Polemika o tome šta bi se u tom objektu moglo nalaziti uglavnom se svodila na priču o gradskoj biblioteci, ali se postavljalo I pitanje da li će grad na dalje moći da snosi troškove same zgrade ukoliko Biblioteka bude rešenje?
Velika priča sada se svela na potpunu tišinu dok voda izvesno ima svoje puteve pa se postavlja pitanje koliko dugo ona može biti ispunjena vodom I šta će se dešavati sa samim temeljima zgrade ukoliko ne postoji zaštita? Svaki objekat ukoliko se ne koristi na neki način izložen je propadanju pa je očito tako I sa zgradom Doma vojske.
Branioci I glasnogovornici koji su tada stali u odbranu zgrade I izvršili pritisak u javnosti I na skupštinski saziv te 2015. godine možda nisu računali na mogućnost pecanja u zgradi, a sada s obzirom da kupca nema pa ni dalje potrebnih 100 I više miliona ovaj skupštinski saziv može očito samo da dopuni listu ograničenja recimo sportskim ribolovom.
S.V

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login