imageNi godinu dana nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji izmedju Gorenja I države Srbije nemapomaka po pitanju subvencija. Kad nema subvencija nema ni zapošljavanja.

Za mesec januar kompanija Gorenje najavila je susret sa novinarima kako bi javnost bila upoznata sa proizvodnjom I radom fabrike u Valjevu , a li izvesno kako bi bili dobijeni I odgovori na pitanja šta je sa najavljenim zapošljavanjem I subvencijama?
Podsećamo , pre godinu dana u fabric Gorenje tadašnji premijer Aleksandar Vučić najavio je novo zapošljavanje u Valjevu I u okviru toga sa kompanijom Gorenje u ime Vlade Srbije potpisao Memorandum.
Iz Gorenja je tada stigla I informacija da se planira zapopšljavanje 300 radnika u prostoru nekadašnje fabrike Elind koju je Gorenje kupilo za 86 miliona dinara iz stečaja.
Kako tada , tako I sada , ni subvencija ni novog zapošljavanja.
“U Valjevu je “Gorenje” završilo postupak kupovine “Novog Elinda”, tako da smo kupili dodatne nekretnine. U ovoj oblasti sada sprovodimo sanaciju zemljišta u okolini, uklanjamo opasne materije i regulišemo okolinu. Razmatramo više mogućnosti za budući sadržaj i aktivnosti u tim objektima, a očekujemo da ćemo doneti odluku sledeće godine. Još uvek nije postignut dogovor sa državom o subvencijama za nova radna mesta”, saopštilo je “Gorenje” novinarima u Valjevu.
Kako već dugo u Valjevu nema novih investicija I nema većeg zapošljavanja radnika u novogodišnjem intervjuu za Vamediu gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović odgovarajući na potanje zašto se sve odvija po tom pitanju tako sporo kaže:” Možda je razlog sporosti to što je srpska Vlada do sada forsirala razvoj pre svega juga Srbije. Ja imam čvrsta obećanja da će sada u fokusu biti zapadna Srbija , a mislim da je Valjevo centar tog dela Srbije i sigurno da će biti značajnih investicija i pomoći kada je Vlada u pitanju”.
Zapadna Srbija već dugo nije u fokusu, bar to nije Valjevo, a I u ovom gradu žive ljudi kao I u Beogradu ili kom drugom podobnijem gradu.
Ako je prethodnih godina tiho objašnjenje, zašto nema investicija, bilo da je potrebno da vlast bude kao na nivou Republike da bi došao investitor ostaje zaista veliko pitanje šta se sada dešava kada je vlast kompatibilna?
Na proleće ove godine biće dve godine od funkcionisanja tako kompatibilne vlasti, ali subvencija nema.

S.V.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login