imageProgramom korišćenja budžetskog fonda za zaštitu životne sredine predvidjeno je 12 aktivnosti na koje će biti utrošeno ukupno 48,6 miliona dinara. Najviše novca više od 30 miliona biće utrošeno za kanalizaciju na Divčibarama.

Budžetski fond za zaštitu životne sredine oformljen je u maju 2010. godine, a predvidjeno je da odluku o korišćenju sredstava donosi gradska Skupština. Tako će se pred odbornicima naći predlog po kom je 48,6 mi8liona dinara rasporedjeno na sledeće aktivnosti:
1.Kontrola kvaliteta vazduha 1 milion dinara
2.Aktivnosti u ZPD“Klisura reke Gradac“ 1 milion dinara
3. uskladjivanje projekata programa i planova iz oblasti zaštite životne sredine 400 000 dinara
4.Uklanjanje divljih deponija sa teritorije grada 500 000 dinara
5.Nabavka opreme za potrebe reciklažnog dvorišta 1 milion dinara
6. Opremanje u JKP Toplana u cilju smanjenja emisije štetnih gasova 2 miliona dinara
7. nabavka opreme za crpne stanice i postrojenje za preradu otpadnih voda 3 miliona dinara
8.Izrada studije ekonomske isplativosti tehnologije prerade otpadnih voda na Divčibarama 1,5 miliona dinara
9.Revizija projekta kanalizacije sa postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda Divčibare 5 miliona dinara
10.Zgrade i gradjevinski objekti za prečišćavanje otpadnih voda na Divčibarama 25 miliona dinara
11.Projektovanje i izgradnja kišne i fekalne kanalizacione mreže na Divčibarama 4,5 miliona dinara
12. Kapitalne subvencije „Eko Tamnava“ 3,7 miliona dinara

Iz navedenog programa korišćenja sredstava iz Eko fonda jasno je da je najveći deo novca , ukupno 36 miliona dinara opredeljeno za aktivnosti vezane za projektovanje, reviziju i izgradnju kanalizacione mreže na Divčibarama, ali isto tako da je za smanjenje aerozagadjenja opredlejeno samo 2 miliona dinara pri čemu će Gradska uprava izvršiti pomenuto opremanje u Toplani.

S.V.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login