imageKK Metalac će odlukom grada biti isplaćeno 3,5 miliona dinara na osnovu ugovora o poravnanju izmedju grada I Metalca. Sa ovim poravnanjem I ranijim plaćanjem to praktično znači da je grad igranje Metalca u ABA ligi koštalo 5,8 miliona dinara.

Grad Valjevo platiće 3,5 miliona dinara KK Metalac po osnovu ugovora o poravnanju. Obe strane bile su saglasne da je KK Metalac 2014.godine iz sopstvenih sredstava nabavio 2 košarkaške konstrukcije sa mehanizmom za automatsko pozicioniranje visine na košarkaškim konstrukcijama I semaforski sitem IS2 55-15. Ista oprema nalazi se u Hali sportova. U Ugovoru se navodi da pomenutu oprremu koristi grad za potrebe odvijanja takmičenja I treninga sportskih klubova I sportskih organizacija te I da se oprema koristi u cilju izvršavanja zakonom utvrdjenih obaveza grada u oblasti sporta.
Na osnovu nalaza I procene veštaka ekonomske struke utvrdjeno je da vrednost opreme na dan 1.1.2018.godine iznosi 2 341 057 dinara, a visina naknade za korišćenje opreme za period od 1.1.2015.godine do 1.1.2018.godine iznosi 1 192 000 dinara što čini ukupna iznos od 3 533 057 dinara. Ugovorne strane su saglasne da KK Metalc prenosi , a grad Valjevo pribavlja u svojinu 2 košarkaške konstrukcije sa mehanizmom za automatsko pozicioniranje visine na košarkaškim konstrukcijama I semaforski sistem.
Grad Valjevo je svojevremeno zbog standard koje je tražila ABA liga preduzeću INgrap omni isplatio 2,3 miliona dinara za izvedene radove na rekosntrukciji I adaptaciji u okviru postojećeg gabarita sportske hale.

Angažovani veštak u svojoj proceni navodi ko je I koliko koristio Halu sportova pa se iz navedenog može videti da je najveći korisnik Hale KK Metalac koji je Halu koristio 2015.godine 459 sati, 2016.godine 874 časa, 2017.godine 960 sati,praktično najviše od svih klubova koji koriste Halu. Veštak navodi podatke da u hali treninge I utakmice imaju ORK Metalac, ŽOK Valjevo, ŽRK , RB-014. Istovremeno I sam veštak utvrdjuje da rukometni, odbojkaški I klub za mali fudbal ne koriste koševe . Stoga je izneo I mišljenje da predlog KK Metalac iz 2014 godine po kom bi se izjamljivanje opreme plaćalo 10 000 dinara po utakmici nije ispravno jer KK Metalac izdaje celokupnu opremu samo za košarkaške utakmice . “Drugim sportovima kao što je mali fudbal, rukomet, odbojka nisu potrebni koševi za odigravanje utakmica iz tog razloga mišljenje veštaka je da je cena po utakmici dovoljna u iznosu od 4000 dinara”, navodi se u proceni veštaka.
KK Metalac koji je od grada za ovu godinu dobio 15 miliona dinara, praktično je najveći korisnik pomenute opreme, a za vreme trajanja ABA lige koja je sada grad suma sumarum koštala 5,8 miliona za rekonstrukcije I zamene , grad nije prihodovao ništa, ali je po tadašnjim podacima, o čemu je Vamedia tada izveštavala, Ustanovu Valis svaka utakmica koštala 30 000 dinara. Nakon ovakve računice ostaje samo jedno pitanje na koje bi trebalo iskreno odgovoriti-Koliko još para treba grad da da Metalcu?

S.V.

 

valis
dunav

Zašto mi

Razlozi da odaberete baš naš portal:

  • Mi volimo naš posao
  • Ne dopuštamo cenzuru
  • Dopuštamo kritiku i različitosti
  • I Vi se ovde pitate :)

krusik

ccc

europrom

 

Uslovi koriscenja

Vamedia posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja Vamedia.info portala. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržajeovog portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja. Svaki korisnik dužan je da proverava i obaveštava se o pravilima korišćenja ovog portala. Ni jedan deo portala ne sme se koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.
Vamedia štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri.Vamedia se obavezuje da će u dobroj nameri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korišćenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

Sadržaji Veb sajta u isključivom i potpunom su vlasništvu Vamedie . Delovi ili ceo Veb sajt ne mogu biti kopirani, reprodukovani, prenošeni, publikovani ili distribuirani bez prethodnog pisanog odobrenja Vamedie, izuzev u slučaju preuzimanja informacija i materijala i pohranjivanja na disk računara pojedinačnog korisnika radi lične upotrebe.
Sve robne marke i logotipi prikazani na ovom Veb sajtu zaštićena su imena i u vlasništvu Vamedie i ne mogu biti korišćeni na drugim Veb sajtovima bez pisanog odobrenja Vamedie. Bilo koja od robnih marki ili imena uključujući ime Vamedia ne mogu biti uključeni u Internet adresu bez prethodnog pismenog odobrenja Vamedie.

Odricanje od prava

Svi sadržaji i informacije na sajtu Vamedie predstavljeni su javnosti na uvid u najboljoj nameri, i Vamedia veruje da su tačni. Međutim, stranka koja želi da stupi u poslovan odnos sa nama ili kupi nekih od naših proizvoda ili usluga, ne treba da se osloni na informacije na Veb sajtu već da uputi direktan upit odgovarajućoj instanci u Vamediji. Ne pružamo bilo kakve garancije putem ovog Veb sajta u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne možemo biti odgovorni za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korišćenjem informcija sa ovog Veb sajta. Informacije na ovom Veb sajtu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obaveštenja.

Linkovi

Vamedia ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa strana Veb sajta Vamedie. Ako odlučite da posetite bilo koji linkovan Veb sajt vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vamedia na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Veb sajtova ili strana.

Modifikovanje i promena pravila

Vamedia zadržava pravo da bez najave povremeno promeni ili modifikuje ova pravila , kao i delove naznačene pod « privatnost « i « copyright «.

Nadležnost suda

Za sve sporove koji proisteknu iz ovih Pravila nadležan je sud u Valjevu, Srbija

Member Login